Π.Κληρίδης: Θα διαφανεί εάν υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», ο Γενικός Εισαγγελέας, αναμένει την συγκέντρωση όλων των στοιχείων ούτως ώστε να διαφανεί το είδος των αδικημάτων που πιθανόν να διαπράχθηκαν, μετά και τις καταγγελίες για απόσυρση καταθέσεων λίγο πριν το πρώτο Eurogroup.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κληρίδης ανέφερε , «πρώτα ας μαζευτούν τα στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα, ποιοι δηλαδή τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από το κούρεμα φρόντισαν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό οπότε και θα διαφανεί εάν μπορούσαν να έχουν κάποια διαφορετική πληροφόρηση».

Πρόσθεσε πως, «φαίνεται να είχαν βγει κάποια χρήματα λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά δεν ξέρουμε και από αυτούς εάν υπάρχει μια σχετική δικαιολογία».

«Επειδή το φάσμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και πάει πίσω αρκετά χρόνια, έχει διοριστεί αυτή η ερευνητική επιτροπή από τρία παλιά μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου με διευρυμένους όρους εντολής για να διερευνήσει όλο αυτό το φάσμα και σε βάθος και σε πλάτος χρόνου», συμπλήρωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε και στην λίστα με την διαγραφή χρεών, την οποία παρέδωσε το 24Η στον ίδιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να αποτελεί μέρος μιας συνηθισμένης πρακτικής των τραπεζών να διαγράφουν τόκους υπερημερίας ακόμα και από μικρούς καταθέτες.