Παπαδάκης: Ερωτηματικά από δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

 


Διαβάστε επίσης: Κινέζος ”φρενάρει” το κούρεμα λόγω κυπριακής υπηκοότητας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Προκαλεί τουλάχιστον απορίες και ερωτηματικά η δήλωση του Kυβερνητικού Eκπροσώπου ότι δεν περιελήφθη στο μνημόνιο πρόνοια για δυνατότητα απεμπλοκής από την Τρόικα και τον Μηχανισμό στήριξης «γιατί αυτό μόνο στην δανειακή σύμβαση μπορεί να περιληφθεί», δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως «η δήλωση αυτή του Kυβερνητικού Eκπροσώπου αναιρείται και διαψεύδεται από το γεγονός ότι στο προσχέδιο του μνημονίου υπήρχε συγκεκριμένη πρόνοια για αποδέσμευση της Κύπρου από τον μηχανισμό και την Τρόικα. Πρόνοια η οποία αφαιρέθηκε προφανώς, μετά από απαίτηση της Τρόικας και υποχώρηση της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Παρέθεσε αυτούσια τη συγκεκριμένη αναφορά στο προσχέδιο του μνημονίου, στην οποία, όπως είπε, αναφέρεται πως «συμφωνείται ότι σε περίπτωση πλήρους αποπληρωμής του δανείου πριν από την ημερομηνία που συμφωνήθηκε, οι αρχές θα πρέπει να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις και / ή τους όρους που προκύπτουν από το μνημόνιο (πρέπει να παρέχεται σε FFA)»

«Ματαιοπονεί ως εκ τούτου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όταν ισχυρίζεται ότι η πρόνοια αυτή δεν μπορούσε να περιληφθεί στο μνημόνιο. Καλύτερα θα ήταν να ομολογούσε ότι η κυβέρνηση υποχώρησε άτακτα στις απαιτήσεις της Τρόικας», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ