Παπανδρέου: “Θα έρθω, αν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου”


Διαβάστε επίσης: Από λάθος του Γ.Λ. πήραν ”αύξηση” δημόσιοι υπάλληλοι 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, να μην καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή, που εξετάζει τις ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να καταθέσει στην Επιτροπή, την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε θετικά, σημείωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει, αλλά διευκρίνισε ότι αν οι υποχρεώσεις του στην Αμερική δεν του επιτρέψουν να παρουσιαστεί ο ίδιος, τότε θα καταθέσει υπόμνημα προς τα μέλη της Προανακριτικής.

Ο κ. Παπανδρέου, επρόκειτο να κληθεί έτσι και αλλιώς, ωστόσο η διαδικασία επισπεύσθηκε μετά την κατάθεση Διώτη, ο οποίος δημοσιοποίησε τα email του, προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα.

Από αυτά τα email, προέκυπτε ότι ο Γ. Παπανδρέου, είχε ενημερωθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Κωνσταντίνος Μπήκας, στη δικιά του κατάθεση διέψευσε ότι είχε μιλήσει για το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που οδήγησε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Μπίκα, χωρίς όμως να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.