Γ. Παπανδρέου: «Tί κοινό έχω με τον Barack Obama»


Διαβάστε επίσης: Τί λέει ο Κ. Καραμανλής για όσα ακούστηκαν περί δολοφονίας του

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε μια διαλυμένη οικονομία, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τις ΗΠΑ, την περίοδο που ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα. “Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια”,  είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι “τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε”.

“Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς”, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν ήταν το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση.

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο “μαύρο χρήμα”, σημείωσε ότι “η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί”.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.