Παραίτηση Καλλή απο την Ερευνητική Επιτροπή


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρώην δικαστής, Παναγιώτης Καλλής. Ο κ.Καλλής αντικατέστησε τον κ. Κωνσταντινίδη,  και συμμετείχε στην τριμελή Επιτροπή, μαζί με τους Γιώργο Πική και Ανδρέα Κραμβή.

Η παραίτηση του φαίνεται να έχει γίνει αποδεχτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Η Ηλιάνα Νικολάου, είναι στα ονόματα που κυριαρχούν και αναμένεται να την διορίσει στη θέση του.

Ωστόσο παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι, που ώθησαν τον κ.Καλλή να υποβάλει την παραίτηση του. Παρότι οι λόγοι παραίτησης του κ. Καλλή καταγράφονται σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η επιστολή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Μια δεύτερη παραίτηση, δημιουργεί πολλά ερωτήματα, αφού μόνο ο κ.Πικής παραμένει στην θέση του , με βάση , την αρχική σύνθεση της Επιτροπής

Κάπου εδώ ξεκινούν και τα ερωτήματα περι αξιοπιστίας της διαδικασίας διερεύνησης των λόγων και των υπαιτίων για την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου.  Τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί παραιτείται ο ένας μετά τον άλλο;