Παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο Μπαγίς


Διαβάστε επίσης: Έρογλου: Οι Ε/κ ονειρεύονται ακόμη επιστροφή στα σπίτια τους

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Την ελπίδα ότι στη διάρκεια της Ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ θα ανοίξει το διαπραγματευτικό κεφάλαιο “Περιφερειακή Πολιτική”, ενώ στη διάρκεια της Λιθουανικής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα ανοίξει το κεφάλαιο “Νομισματική Πολιτική”, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο κ. Μπαγίς είχε συναντήσεις στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Επίτροπο διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, καθώς και τον Επίτροπο για την απασχόληση Λάζλο Αντορ.

Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.

Στη συνέχεια, σε ομιλία του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής ο Τούρκος αξιωματούχος συνέδεσε το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και του τουρκικού εναερίου χώρου, με την έγκριση του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, καθώς και την πραγματοποίηση πτήσεων από και προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, ως μια παράλληλη διαδικασία πάρε-δώσε.

Αναφερόμενος στην επίλυση του Κυπριακού, είπε ότι αυτή θα δημιουργήσει μια επωφελή κατάσταση για όλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα οδηγήσει και στο ξεπάγωμα των 14 συνολικά τουρκικών κεφαλαίων που είναι μπλοκαρισμένα λόγω του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο Μπαγίς είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες ότι θεωρεί πως υπάρχει ένα “νέο παράθυρο ευκαιρίας” όσον αφορά το Κυπριακό και λόγω της εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Κύπρου.

Πηγή ΚΥΠΕ