Παρέμβαση πολιτών υπέρ Διοικητή – Ζητούν τιμωρία των ενόχων


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Διαβάστε την επιστολή της Ομάδας Πολιτών


Ποιοι και γιατί ζητούν εξιλαστήρια θύματα;

Ως σκεπτόμενοι πολίτες που αντιλαμβανόμαστε τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πιέσεις για απομάκρυνση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκου Δημητριάδη, καλούμε τους πολίτες αυτού του τόπου να αντιδράσουν μαζί μας, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κίνητρο τη διάσωση του τόπου μας.

Ζητάμε την τιμωρία των πραγματικών ενόχων της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου. Απαιτούμε την εξυγίανση των θεσμών και τη διάσωση της οικονομίας μας. Καταδικάζουμε την όποια ατεκμηρίωτη και ισοπεδωτική απόδοση ευθυνών σε οποιονδήποτε πρώην ή νυν αξιωματούχο του κράτους ή απλό πολίτη, με πρόσχημα την ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου του λαού.

Ζητάμε την προστασία του λαού μας από τις εγκληματικές ενέργειες όσων είτε κρύβονται πίσω από κάποιους πολιτικούς, είτε κινούν με δόλια μέσα τα νήματα για την απομάκρυνση αυτών που εργάζονται με έντιμα μέσα και χωρίς πολιτικές ατζέντες για τη διάσωση της οικονομίας μας.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να παραπληροφορείται και να πανικοβάλλεται ο λαός για τα τεκταινόμενα, και να τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης από τον οποιοδήποτε πολιτικό χώρο ή και πρόσωπα, η αγωνία των συμπολιτών μας για την επιβίωσή τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο να αποπροσανατολίζεται από τα ΜΜΕ ή από κάποιους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες η κοινή γνώμη. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες έχουν ως στόχο να στρέφεται το μένος των πολιτών προς λανθασμένες κατευθύνσεις, προς την αυτοδικία και τη ανεξέλεγκτη οργή, επειδή στην πραγματικότητα θίγονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κάποιων ή επειδή κάποιοι επιζητούν να αποκομίσουν πολιτικό όφελος από την κρίση.

Καλούμε τους βουλευτές να αναλογιστούν με σοβαρότητα την ευθύνη τους απέναντι στο λαό που τους ψήφισε και να στρέψουν τις προσπάθειές τους συλλογικά προς την κατεύθυνση της σωτηρίας του τόπου, αντί να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για τα τραγικά σφάλματα και τα οικονομικά εγκλήματα που το οικονομικό κατεστημένο έχει διαπράξει εις βάρος του λαού μας. 

Θεωρούμε ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης είναι ένας τίμιος και ικανός επιστήμονας, διεθνούς κύρους, που αγωνίζεται με συναίσθηση της ευθύνης του και με γνήσιο πατριωτισμό για την Κύπρο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Γι’αυτό και στεκόμαστε ενάντια στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και υπόσκαψης των προσπαθειών του για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος και κατ’επέκταση της οικονομίας της χώρας μας.

Ζητούμε από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, από τα ΜΜΕ και από όλους τους πολίτες να επιδείξουμε την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και νηφαλιότητα, για να επικρατήσει ένα κλίμα σύνεσης και λογικής, ηρεμίας και ομόνοιας, ώστε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της σε συνεργασία με τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους του λαού μας, με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της βουλής.

Ζητούμε από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου να στρέψει με αίσθημα ιστορικής ευθύνης τις προσπάθειες του προς την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών παράλληλα με την εξυγίανση των θεσμών του κράτους, αντί να συμβάλλει στην επικράτηση κλίματος πανικού και τη διαιώνιση του σαθρού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου.

Ομάδα πολιτών