Παρουσιάστηκε το Facebook Home (vid-pics)

 


Διαβάστε επίσης: Apple: Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την iTV μέσα στο 2013

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Mark Zuckerberg προχώρησε στην παρουσίαση που αναμενόταν όσο τίποτα άλλο τον τελευταίο καιρό και έφερε στο προσκήνιο, όχι το πρώτο Facebook κινητό, αλλά τον τρόπο που το Facebook θα έρθει ακόμη πιο κοντά σε όλα τα υπάρχοντα και μελλοντικά smartphones. Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε το Facebook Home. Οπως αναφέρει το enternity.gr , ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία νέα σουίτα προγραμμάτων και μία κεντρική οθόνη που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα κεντρική σε όποιο Android smartphone κάνει αυτή την επιλογή ο χρήστης.

 

Στην οθόνη κλειδώματος βλέπουμε πλέον Cover Feed και updates από φιλικούς (και συνδεδεμένους) λογαριασμούς, ενώ με ένα απλό σύρσιμο του δαχτύλου, το Facebook Home θα λειτουργεί κανονικά και θα επιτρέπει κάθε είδους αλληλεπίδραση, όπως comments, likes κτλ. Όλες οι ενημερώσεις θα έρχονται ως μικρές κάρτες, με το Facebook να χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο, έτσι ώστε να προαποφασίζει τι είναι σημαντικό και τι όχι για το χρήστη. Όλες οι ενημερώσεις απομακρύνονται όπως ακριβώς και αυτές του Android με το swipe, ενώ θα υπάρχει και ένα εικονίδιο που θα τις αφαιρεί μαζικά από την οθόνη.

 

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Facebook Home ωστόσο είναι το Chat Heads. Ουσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων ανάμεσα σε όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας. IMs και γραπτά μηνύματα εμφανίζονται σε ένα κοινό interface πλέον, με τη διαφορά ανάμεσά τους να τονίζεται από το χρώμα του bubble που θα περιλαμβάνει το κείμενο. Στο κάτω μέρος της σουίτας θα υπάρχει ένα κλασικό home πλήκτρο που θα περιλαμβάνει την κεντρική φωτογραφία του προφίλ κάθε χρήστη και με το πάτημά του θα τον οδηγεί στη σχετική σελίδα. Κρατώντας αυτό το εικονίδιο πατημένο, ο χρήστης θα έχει τρεις εναλλακτικές επιλογές: να το σύρει προς τα αριστερά και να ενεργοποιήσει το messenger, να το σύρει προς τα πάνω για να οδηγηθεί στις εφαρμογές και να το σύρει προς τα δεξιά για να επιστρέψει στην τελευταία ενεργή εφαρμογή.

 

Σε πρώτη φάση, το Facebook Home θα είναι διαθέσιμο από το Google Play Store στις 12 Απριλίου και για λίγες νέες συσκευές, όπως το Samsung Galaxy S3, το Samsung Galaxy S4, το HTC One, το HTC One X+ και to Samsung Galaxy Note 2. Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα μοντέλα. Τα πρώτα συμβατά Android tablets θα παρουσιαστούν σε μετέπειτα χρονική στιγμή, αλλά σε αυτή τη χρονική περίοδο γνωρίζουμε ότι είναι επιβεβαιωμένη μια τέτοια εξέλιξη. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η HTC ανακοίνωσε το HTC First, μία νέα LTE Android συσκευή που θα είναι συμβατή με το Facebook Home, θα έχει οθόνη 4.3 ιντσών, θα ανήκει στην κατηγορία των 720p mid-range κινητών και θα ξεκινήσει να πωλείται αποκλειστικά από το δίκτυο της AT&T στην Αμερική έναντι 99 δολαρίων σε τέσσερα χρώματα. 

 

 Η HTC, τέλος, επιβεβαίωσε πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες. O Zuckerberg τόνισε πως το Facebook Home θα διατεθεί μόνο για Android συσκευές και δε θα εμφανιστεί στο iOS.

Πηγή: enternity.gr