ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Ζητά επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου


Διαβάστε επίσης: Aναστασιάδης: Να γίνει έρευνα και για μένα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πόλυς Καλλής αναφέρεται ότι κύριο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η αναπτυξιακή πολιτική και η εξάλειψη των διαφόρων εμποδίων για  βελτίωση των προοπτικών του τουρισμού.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ διατυπώνει την ανάγκη να παρέχονται στην αγορά ευμενέστερες συνθήκες επιχειρηματικότητας και απασχόλησης και αξιοποίησης της τουριστικής υποδομής για ολόχρονη απασχόληση και ολόχρονη εισαγωγή τουριστικού συναλλάγματος.

Αφού σημειώνεται ότι η αντιμετώπιση της εποχικότητας είναι πλέον θέμα επιβίωσης, ο ΠΑΣΙΔΥΞΕ αναφέρει ότι “υποδομή δισεκατομμυρίων και δεκάδες χιλιάδες απασχολούμενοι μπαίνουν στο ψυγείο για 5 μήνες και αντί να παράγουν αξία και προοπτική για τον τόπο, παράγουν κόστος και απογοήτευση”.

Ο ΠΑΣΙΔΥΞΕ θεωρεί ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό για περαιτέρω περίοδο τριών μηνών και καλεί την Κυβέρνηση να διορίσει Επίτροπο Τουριστικής Ανάπτυξης για συντονισμό όλων των υπουργείων και υπηρεσιών με πρώτο θέμα την εποχικότητα.

“Επιπλέον”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “αναμένεται από το αρμόδιο υπουργείο να επιδείξει αυξημένο ενδιαφέρον και να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στους καθ’ ύλην αρμόδιους. Καλούνται όλα τα λοιπά υπουργεία να δουν με περισσότερη ευαισθησία τα θέματα που αφορούν τις όποιες διευκολύνσεις ή μετακίνηση εμποδίων στην κάθοδο επισκεπτών και συναλλάγματος στην χώρα μας, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο”.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΥΞΕ, ο χειμερινός τουρισμός πρέπει να διπλασιαστεί και απευθύνεται έκκληση στον ΚΟΤ να αντιμετωπίσει θέματα όπως η εξεύρεση πόρων ανάπτυξης και προβολής, η διαμόρφωση πολιτικής απασχόλησης και ανεργιακού, οι θεωρήσεις διαβατηρίων από τρίτες χώρες, εξέταση του κόστους αεροδρομίων και πτήσεων, εμπλουτισμός τουριστικής υποδομής και άλλα.

Καλούνται επίσης όλοι οι διευθυντές , εστιάτορες και ξενοδόχοι,” να δώσουν την ενδεδειγμένη προτεραιότητα στην εργοδότηση συμπατριωτών μας” και να προωθήσουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ