Περδίκης: Απαίτηση του λαού «να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία»

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να προχωρήσει αμέσως σε μέτρα για να καθαρίσει ο «στάβλος του Αυγεία» και η κάθαρση και η τιμωρία δεν πρέπει να καθυστερήσουν, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα, ο κ. Περδίκης είπε ότι σήμερα η νέα γενιά και η πολιτική ηγεσία καλούνται να αποτινάξουν το μνημονιακό ζυγό.


Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter.


 

«Σήμερα τιμήσαμε την μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που αγωνίστηκαν για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού, η σημερινή γενιά καλείται σε ένα καινούργιο  αγώνα για αποτίναξη του ζυγού της Τρόικας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ είχαν την τόλμη και την αρετή να δώσουν τη ζωή τους για την ελευθερία και σήμερα «αναζητείται η πολιτική ηγεσία που να έχει την τόλμη να αποτινάξει τα δεσμά της μνημονιακής καταπίεσης και της νέας αποκοικιοκρατίας».

 

Εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος να άκουσε σήμερα από τα Φυλακισμένα Μνήματα τη φωνή του ανώνυμου πολίτη που του βροντοφώναξε «να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία», προσθέτοντας ότι αναμένουμε και απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκινήσει αμέσως η κάθαρση.

«Οι λίστες που εμφανίστηκαν στην δημοσιότητα, οι περιπτώσεις όπως η περίπτωση Λούτσιου, και άλλες πρέπει να πάνε αμέσως στην ερευνητική επιτροπή και να τύχουν κατά προτεραιότητας εξέταση και αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, να προωθηθεί η ποινική δίωξη, η κάθαρση και η τιμωρία δεν μπορούν να καθυστερήσουν άλλο και ο Πρόεδρος πρέπει να υλοποιήσει την δέσμευσή του και να ακούσει τη φωνή του λαού , να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ