Περδίκης: Τα πειραματόζωα τα σκοτώνουν στο τέλος

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Όπως δήλωσε ο κ. Περδίκης, οι Ευρωπαίοι εταίροι, εφάρμοσαν ιδιαίτερα σκληρά και πρωτότυπα μέτρα στην περίπτωση της Κύπρου χωρίς περίσκεψη και προβληματισμό, εξέλειπε η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και εφαρμόστηκαν νεοφανείς αντιλήψεις για την οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, «κυριάρχησαν οι θέσεις μιας πολιτικής μη εκλεγεγμένης ολιγαρχίας που οδηγεί την Ευρωζώνη στην ύφεση και στην υπανάπτυξη». Πρόσθεσε ότι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είναι αμφίβολο στα χέρια πολιτικών όπως της κ. Μέρκελ, του Ντράγκι, του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ» και απόδειξη για αυτό «ήταν η ομόφωνη κριτική από το εκλελεγμένο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο εξάσκησε δριμύτατη κριτική για τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την Κύπρο».

« Η δική μας εκτίμηση είναι σαφής. Στο δρόμο του μνημονίου μας αναμένουν θανάσιμοι κίνδυνοι. Άλλωστε, όλοι ξέρουν πως τα πειραματόζωα, αν δεν πεθάνουν κατά τη διάρκεια του πειράματος, μετά το πείραμα πάντα τα σκοτώνουν», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

 

Παραίτηση Καλλή

Εξάλλου σε ανακοίνωση των Οικολόγων εκφράζεται ανησυχία για την παραίτηση Καλλή από την τριμελή ερευνητική επιτροπή και αναφέρεται ότι όταν μέσα σε δύο βδομάδες τα δύο από τα τρία μέλη παραιτούνται, «τότε δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες και εύλογες επιφυλάξεις».

Οι Οικολόγοι διερωτούνται τι συμβαίνει με την επιτροπή Πική και γιατί τα μέλη της επιτροπής αποχωρούν «σιωπηλά».

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για πληροφορίες περί πιέσεων προς τους τρεις δικαστές. Ακούμε για αμφισβήτηση του ρόλου και των δυνατοτήτων των μελών της επιτροπής», αναφέρεται.

Οι Οικολόγοι καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το έργο της ερευνητικής επιτροπής και αναφέρουν ότι πρέπει «να σταματήσει η υποβάθμιση ή η υπόσκαψη της επιτροπής».

Πηγή ΚΥΠΕ