Γιαννής-περιπτεράς: «6,40 ευρώ τα Nachos, που πωλώ 1,30 με κέρδος!» (pic)Διαβάστε για μια απίστευτη “κλοπή” εν καιρώ κρίσης!


 

Μπήκα στο περίπτερο του για να πάρω καφέ και μόλις με είδε άρχισε τον εξάψαλμο. Τα είχε με όλους, αλλά κυρίως με εμάς τους δημοσιογράφους που δεν γράφουμε για όλους τους κλέφτες που ακόμα και εν μέσω κρίσης εκμεταλλεύονται άγρια τον κόσμο.

Η αιτία της αγανάκτησής του η άγρια κλοπή που υπέστη σε υποστατικό της Λάρνακας όπου πήγε την Κυριακή μαζί με την οικογένειά του.

Έβγαλε την απόδειξη από το τσαντάκι του, την έβαλε μπροστά μου και άρχισε να «απαγγέλλει» το ποιήμα του: «Κάτσαμε λοιπόν, η γυναίκα μου, τα δύο παιδιά μας και εγώ και ιδού τι φάγαμε. Ένα τσιπς NACHOS το οποίο εγώ εδώ στο περίπτερο το χρεώνω 1,30 και ιδού τι μας χρέωσαν”. Και μου δείχνει την τιμή: 6,40 ευρώ!

Μια μπουκάλα νερό Άγιος Νικόλαος του ενός λίτρου 3,20 ευρώ κι εγώ το χρεώνω, έχοντας πέραν του 50% κέρδος, μόνο 0,80 σεντ. Ήπιαμε δύο «ice tea», μας τα χρέωσε 9,80 κι εγώ πουλώ το καθένα 1,05 και κερδίζω μάλιστα αρκετά. Ήπιαν τα παιδιά από μια κόκα κόλα Zero  και μας τις χρέωσε 7,80. Εγώ χρεώνω 0,85 σεντ τη μια με σεβαστό, επίσης, κέρδος. Φάγαμε από ένα σουβλάκι κοτόπουλο και μας χρέωσε 14 ευρώ τη μερίδα. Έφαγε ένα «κλάπ σάντουιτς» το ένα παιδί και το πλήρωσα 12,50 …» και ο Γιαννής συνέχιζε, αφρίζοντας από θυμό.

Μου έδωσε φωτοτυπία της απόδειξης και μου είπε ότι αν δεν γράψω γι’ αυτήν τη ληστεία τότε δεν θα με υπολογίζει ούτε ως δημοσιογράφο ούτε ως άνθρωπο. Φίλοι μου, είμαι βέβαιος ότι ο φίλος μας ο Γιαννής ο περιπτεράς έχει απόλυτο δίκαιο.