Πανικός για καθολικό κούρεμα– Στυλιανού: «Λογικό να ακούγονται πολλά»

Πανικός έχει προκληθεί σε Κύπριους καταθέτες. Φήμες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα από χθες βράδυ κάνουν λόγο περί καθολικού κουρέματος.


Διαβάστε επίσης: Απειλούν να εκτελέσουν Αναστασιάδη-Δημητριάδη

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Πιο συγκεκριμένα, σε κύκλους εργαζομένων του οικονομικού τομέα, λέγεται πως υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και για «κούρεμα» καταθετών συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Κάποιοι άλλοι μιλούν και για παγοποίηση καταθέσεων.

Το 24H, λοιπόν, πήρε την επίσημη θέση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, που βάσει λογικής, θα ήταν ενημερωμένη αν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επικοινωνήσαμε με την Αλίκη Στυλιανού, εκπρόσωπο Τύπου της Κ.Τ.Κ. , η οποία αν και δεν ήταν σε θέση να διαψεύσει τις πιο πάνω φήμες, εντούτοις είπε ότι είναι λογικό να ακούγονται πολλά…

«Είναι κατανοητή η ανησυχία του κόσμου. Έχουν γίνει πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή είναι όλα ρευστά και είναι λογικό να ακούγονται πολλά. Υπάρχει μια κρίση που προσπαθούμε να διαχειριστούμε», ήταν το πρώτο της σχόλιο.

Όταν της αναφέραμε πως ο κόσμος χρειάζεται επίσημη και ξεκάθαρη ενημέρωση  για το όλο ζήτημα γιατί είναι πανικοβλημένος, αρκέστηκε να πει τα ακόλουθα:  «Δεν είμαι το αρμόδιο άτομο για να τοποθετηθεί αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται ότι όπως είχε γράψει και το 24H τις προηγούμενες ημέρες, στο τραπέζι είχε τεθεί θέμα μικρού κουρέματος της τάξεως του 1% σε όλες τις καταθέσεις, ωστόσο η Τρόικα απέρριψε εν τη γενέσει του κάτι τέτοιο, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να «πληρώσουν» όλοι για τα ταμεία προνοίας και συντάξεων…

Επιπλέον, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είχε αποκλείσει ενδεχόμενο νέου κουρέματος.