Οι πολίτες θα πληρώσουν την φόρμουλα σωτηρίας των Tαμείων Προνοίας (vid)

 


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Στην ουσία πρόκειται για μια φόρμουλα δύο σημείων.

Πρώτον μέσω του προγράμματος στήριξης της Κύπρου οι καταθέσεις των ταμείων που βρίσκονται στη Λαϊκή Τράπεζα που βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης θα υποστούν ζημιά στο ίδιο επίπεδο με αυτές της Τράπεζας Κύπρου και όχι στη βάση των υπόλοιπων ανασφάλιστων καταθέσεων.

Δεύτερον θα υπάρξει ένα κυβερνητικό σχέδιο αποζημίωσης που θα αποζημιώνει τις απώλειες των ταμείων σε βάθος χρόνου και σε ποσοστό που συμφωνηθεί.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ

Τι θα γίνει με τα ταμεία της Λαϊκής

Τα ταμεία Προνοίας και συντάξεως που είχαν καταθέσεις στη Λαϊκή θα παραμείνουν στην τράπεζα. Αν μετακινούνταν στην Τρ. Κύπρου τότε το κούρεμα στις καταθέσεις της “Κύπρου” θα εκτοξευόταν σε πολύ πιο ψηλά νούμερα.

Συμφωνήθηκε με την τρόικα ότι όταν η κυβέρνηση λάβει το δάνειο ύψους €10 δισ. θα χρηματοδοτηθούν τα ταμεία Προνοίας που βρίσκονται στη Λαϊκή πλήρως, για να βρεθούν στην ίδια θέση με τα ταμεία Προνοίας της Τρ. Κύπρου. Δηλαδή αν το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου είναι 50% το ίδιο θα ισχύσει και για τα ταμεία της Λαϊκής. Με άλλα λόγια ο φορολογούμενος θα πληρώσει για την πρώτη φάση σωτηρίας των Ταμείων. 

Το πλάνο των αποζημιώσεων της κυβέρνησης 

 

Η ετοιμασία σχεδίου από την κυβέρνηση για πρόσθετη αποζημίωση στο μέγιστο βαθμό με τρόπο ο οποίος δεν θα επιβαρύνει τους υπόλοιπους καταθέτες. 

Το κράτος θ’ αναλάβει την ευθύνη για να περιορίσει στο μέγιστο βαθμό τη ζημιά που θα υποστούν τα ταμεία Προνοίας

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, μετά τον προσδιορισμό του τελικού ποσοστού στην Τρ. Κύπρου, να υπολογιστεί και να καταγραφεί η ζημιά για τον κάθε εργαζόμενο και για το κάθε ταμείο προνοίας. 

«Το ποσοστό της ζημιάς», σημείωσε, «της ημέρας που ο εργαζόμενος θα παίρνει σύνταξη, θα το παίρνει από το κράτος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για ποσοστό για το οποίο θα συμφωνηθεί». 

 

Τι θα γίνει με τα ταμεία της Τράπεζας Κύπρου

 

Tα ποσά που θα χαθούν θ’ αποζημιωθούν με μετοχές της τράπεζας. Ωστόσο θα πρέπει οι κάτοχοι των συγκεκριμένων ταμείων Προνοίας να επιλέξουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση ή την κρατική στήριξη. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από 24hcomcy

 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ2 από 24hcomcy