Βέργας: Η Πάφος στηρίζει την Πορεία Χριστοδούλας


 

Διαβάστε επίσης : Π.Δημητριάδης: “Δεν ευθύνεται η Κ.Τ για την κυπριακή οικονομία”

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter


Στην προσφώνηση του, ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας κατά την εκκίνηση της 38ης πορείας Χριστοδούλας ανέφερε πως ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της οξείας οικονομικής κρίσης και των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, ο αλτρουιστικός αυτός θεσμός καθίσταται ακόμη πιο αναγκαίος, πιο ελπιδοφόρος και πιο αξιέπαινος.

Αντιμετωπίζοντας, είπε ο κ. Βέργας, την επάρατη ασθένεια με παροιμιώδη ψυχική καρτερία, πίστη και θέληση, πίνοντας το φαρμάκι του ξεριζωμού του 1974, η Χριστοδούλα αναδείχθηκε σε σύμβολο του αντικαρκινικού αγώνα στον τόπο μας. Ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε επίσης πως το πολύμορφο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου αποτελεί μιαν από τις πιο όμορφες σελίδες της κοινωνικής πορείας του λαού μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Καταλήγοντας, ο κ. Βέργας απέδωσε τον οφειλόμενο έπαινο προς όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για να δώσει και φέτος τους καρπούς του το δένδρο της αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας και ευχήθηκε στους διοργανωτές καλή συνέχεια.

Εξάλλου, ο επαρχιακός γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Μίλτος Μιλτιάδους αναφέρθηκε σε ομιλία του στο σκοπό της Πορείας Χριστοδούλας, που είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων προγραμμάτων και υπηρεσιών που προσφέρονται δωρεάν, προς τους καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με τον κ. Μιλτιάδους, τα έσοδα της πορείας, κάθε χρόνο, κυμαίνονται στο ποσό των 750.000 – 850.000 ευρώ και αυτό βοηθά σημαντικά ώστε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς.

Ο κ. Μιλτιάδους είπε επίσης πως κατά το 2012 οι καθαρές εισφορές από την Πορεία Χριστοδούλας και τον Παγκύπριο Έρανο ανήλθαν στο ποσό των 771.750 ευρώ περίπου και συνολικά μαζί με τις υπόλοιπες εισφορές και την κυβερνητική χορηγία, οι καθαρές εισφορές ανήλθαν στο ποσό των 2.600,000. Το ποσό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για κάλυψη των δαπανών για τη λειτουργία των δωρεάν προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς.

Το παρών τους στην πορεία έδωσαν οι βουλευτές της επαρχίας Πάφου και πλήθος κόσμου.

Μετά από την πορεία στήθηκε παζαράκι με κοσμήματα στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου από τα επιμορφωτικά κέντρα Πάφου και όλα τα έσοδα θα δοθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ