Ι.Παναγιώτου: Να εξαιρεθούν οι πράσινες αναπτύξεις από την φορολογία


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι αν η πολιτεία επιθυμεί ειλικρινώς να ενθαρρύνει την πράσινη ανάπτυξη και να δώσει ώθηση σε νέες δραστηριότητες θα πρέπει να διερευνήσει την πιθανότητα να εξαιρεθούν από την εν λόγω φορολογία πράσινες αναπτύξεις οι οποίες υφίστανται ή θα δημιουργηθούν.

Αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, όταν οι ιδιοκτήτες κατοικούν στην περιοχή, περιουσίες που βρίσκονται εντός του συνεκτικού ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου «ΦΥΣΗ 2000» όπως ορίζεται στον περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής Νόμο και περιουσίες που βρίσκονται εντός Λευκής Ζώνης και εντός Ζώνης Διατήρησης  όπως ορίζονται στον περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο.

Ακόμη αναφέρεται σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (π.χ φωτοβολταικά , θερμοδυναμικά ή αιολικά πάρκα) και σε ιδιοκτησίες όπου  υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν πράσινες αναπτύξεις.

Όπως προστίθεται, η Επίτροπος Περιβάλλοντος εκφράζει την πεποίθηση ότι  η εξαίρεση αυτή θα λειτουργήσει ως κίνητρο για ενασχόληση των νέων με την πρωτογενή παραγωγή στην περιοχή καταγωγής τους ή τον εναλλακτικό τουρισμό σε περιοχές που η επιτρεπόμενη ανάπτυξη είναι ήπια και προκαθορισμένη από τον νόμο καθώς και κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ