Η προδοσία του 1974 και το Eurogroup του 2013…

Του Φάνη Μακρίδη

Ας πάρουμε με χρονική σειρά κάποια γεγονότα και δεν θα σας μείνει καμιά αμφιβολία ότι πολλοί ήξεραν τι ερχόταν. Κι ότι γραφόταν ένα σενάριο για μας, χωρίς εμάς. Ιδού λοιπόν:

Θα θυμάστε που τα γράφαμε στις 16 Μαρτίου για τις θυρίδες. Λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα! Κάποιοι πιο ξύπνιοι καταθέτες, νοίκιαζαν θυρίδες με στόχο να περισώσουν ό,τι μπορούν.

«Μήπως κάποιοι το ήξεραν;» είχαμε διερωτηθεί κι όπως φαίνεται η απάντηση είναι θετική…


Πληροφορίες 24H: Μήπως κάποιοι το ήξεραν; – Νοίκιαζαν θυρίδες!


 

Θυμηθείτε, επίσης, την αποκάλυψή μας για το άτομο του Υπουργείου Οικονομικών που είχε θέσει θέμα ελέγχου από ξένο οίκο για το  θέμα του ξεπλύματος. Σύμφωνα με πηγές του 24H, η ιδέα για να οριστεί ιδιωτική εταιρία που θα εξέταζε το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και θα είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία για τις τράπεζες του νησιού, ήταν λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών…


Βόμβα 24H: Κύπριος τεχνοκράτης πίσω από την απόφαση για το ξέπλυμα


Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή περί εξυγίανσης των τραπεζών και εξετάστηκαν στις 22 Μαρτίου από τους βουλευτές , είχαν ημερομηνία 15 Ιανουαρίου! Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάστηκαν επί διακυβέρνησης Χριστόφια.


Τα νομοσχέδια ήταν έτοιμα επί Χριστόφια! (pic)


Ο δικηγόρος Σίμος Αγγελίδης στις 28 Μαρτίου δημοσιοποίησε δύο επιστολές, που απεκάλυπταν ότι η Κεντρική Τράπεζα όσο και οι τράπεζες γνώριζαν για το ενδεχόμενο πρότασης του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων.


Γνώριζαν για το κούρεμα από τις 11/2


Ακολούθησε η λίστα των διαγραφών (αποκάλυψη 24H) και είναι ενδεικτική της κατάστασης με τις τράπεζες. 


Δελτίο 24Η: Αποκλειστικά η “καυτή” λίστα των διαγραφών δανείων…(vid)


Αμ το χθεσινό πού το βάζετε; Σύμφωνα με έγγραφα του προεδρικού, το πρωί της 15ης Μαρτίου, πριν από το πρώτο Eurogroup, τεχνοκράτης έδωσε εντολή στη Γενική Εισαγγελία να ετοιμάσει σχέδιο νόμου για το «κούρεμα». 


Γραφειοκρατικό μπάχαλο έφερε το κούρεμα – Διαβάστε τις επιστολές


Και φυσικά, μην ξεχνάτε τη λίστα των 6000 ατόμων που δόθηκε από την Κ.Τ.Κ.  στην επιτροπή θεσμών της Βουλής. Πρόκειται για τους «ξύπνιους» που 15 ημέρες πριν από το Eurogroup έβγαλαν χρήμα στο εξωτερικό. Μιλάμε για 4 δις σε 15 ημέρες! 


Στο φως όσοι φυγάδευσαν λεφτά στο εξωτερικό-4 δις σε 15 μέρες (vid)


Δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…