Πρόεδρος Κ.Α. στο 24Η: Ένα βήμα πριν την πώληση σε κινέζους (vid)


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μιλώντας στο 24Η, ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας Σταύρος Σταύρου, τόνισε ότι μέχρι αύριο το Υπ. Συγκοινωνιών αναμένεται να υπογράψει μια καταρχήν συμφωνία με Κινέζους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει η κυβέρνηση, γεγονός που θα σημαίνει την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Αερομεταφορέα. 

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος το πρωί αναφέρθηκε στο κινεζικό ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες. 

 H εταιρεία κινέζικων συμφερόντων, η Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd,  έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών και εκπρόσωποι της είχαν επαφές με ιθύνοντες της Εταιρείας και με αρμοδίους του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών που εκδόθηκε προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Προστίθεται πως «παρόλο που οι ενδείξεις για κατάληξη με την εν λόγω εταιρεία  φαίνονται να είναι ενθαρρυντικές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε συγκεκριμένη συμφωνία προς ανακοίνωση».

Όπως αναφέρεται, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα προβούν σε περαιτέρω ανακοίνωση επί του θέματος σύμφωνα με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα

 
Kυβερνητικός – ΚΑ από 24hcomcy

 

Υπ. Συγκοινωνιών:Το μέλλον των ΚΑ τη Δευτέρα σε νέα συνεδρία της διυπουργικής και μετά στο Υπουργικό 

Δευτέρα συνεδριάζουν εκ νέου διυπουργική επιτροπή  και ΔΣ των Κυπριακών Οργανισμών για το μέλλον της εταιρείας, ενώ την Τετάρτη το θέμα αναμένεται να οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλο, ο οποίος, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, έκανε λόγο για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Μητσόπουλος αναφέρθηκε στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων πλευρών λέγοντας ότι μελετώνται όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και η σύμπραξη με τις Μεσανατολικές αερογραμμές, με τις οποίες παλαιότερα, σε διάφορα επίπεδα είχε γίνει επαφή και υπήρχε ένα καταρχήν ενδιαφέρον.

Ο Υπουργός Εμπορίου, ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, κατά την επίσκεψή του στο Λίβανο είχε επαφή με τον Πρόεδρο των Μεσανατολικών αερογραμμών, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητά του να έρθει στην Κύπρο για μια πιο διεξοδική συζήτηση με τις ΚΑ. Για να είναι η εταιρεία των ΚΕ ελκυστική, είπε ο κ. Μητσόπουλος, θα πρέπει να προηγηθεί η εξυγίανσή της. «Όπως αντιλαμβάνεστε μια εταιρεία που κατέγραψε ζημιές της τάξης των 56 εκ το 2012, δεν είναι μια εταιρεία ελκυστική για επένδυση».