Διαφήμιση Τούρκων: «Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι στην Ευρωζώνη»

 


 

Διαβάστε επίσης: Γραφειοκρατικό μπάχαλο έφερε το κούρεμα – Διαβάστε τις επιστολές

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Με τίτλο «Η κρίση είναι στο ευρώ. Το δικό μας νόμισμα είναι η λίρα» η εφημερίδα Μιλλιέτ γράφει ότι το ψευδοκράτος, που θεωρεί ως ευκαιρία, την οικονομική κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία και άρχισε διαφημιστική εκστρατεία στη Βρετανία με αφίσες σε χώρους διαφημίσεις  σε λεωφορεία και ταξί, με μηνύματα όπως: «Άραγε το γνωρίζετε; Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι στην Ευρωζώνη», «Είμαστε χωριστά από το άλλο ήμισυ της Κύπρου και χρησιμοποιούμε Τουρκική Λίρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ψευδοκράτος καθόρισε μία νέα τουριστική στρατηγική μετά από την ασαφή οικονομική εικόνα στον «ε/κ τομέα». Παλαιότερα, γράφει, οι Ε/κ έκαναν προπαγάνδα λέγοντας στους τουρίστες «Μην πηγαίνετε στο Βορρά. Αυτός είναι υπό κατοχή». Τώρα οι Τ/κ προβαίνουν σε διαφημίσεις που προβάλουν την οικονομική κρίση στον «νότο».

Ο «υφυπουργός» του «υπουργείου τουρισμού», Σαχάπ Ασίκογλου σε δηλώσεις του στη Μιλλιέτ τόνισε ότι. λόγω της οικονομικής κρίσης στον «ε/κ τομέα», ακολουθούν τώρα μία νέα στρατηγική όσον αφορά τον τουρισμό που έχει δύο σκέλη. Προσπαθούν, είπε, να κατευθύνουν τους τουρίστες (από την Βρετανία) που δεν θα έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για διακοπές, να πάνε στα κατεχόμενα.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την αλλαγή της αντίληψης που επικρατεί για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, καθώς – όπως ανέφερε – όταν γίνεται λόγος στην κρίση, πολλοί θεωρούν ότι αυτή αφορά όλη την Κύπρο. «Γι’ αυτό λοιπόν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για την αλλαγή της αντίληψης αυτής, με συνθήματα όπως «Εμείς δεν χρησιμοποιούμε ευρώ, δεν είμαστε στην ευρωζώνη. Η βόρεια Κύπρος είναι χωριστά». 

Ο κ. Ασίκογλου άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να γίνουν νέες πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν. «Εάν τις προσεχείς μέρες γίνουν ανοίγματα προς το Ερτζιάν, θα ζήσουμε μία έκρηξη στον τουρισμό». Με την επίδραση των διαφημίσεων, συνέχισε, περιμένουν το 2013 μία αύξηση γύρω στο 35% στους τουρίστες στα κατεχόμενα. Το 2012, είπε, το ψευδοκράτος επισκέφθηκαν 660.000 τουρίστες, ενώ στόχος για το 2013 είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 850- 900.000 τουρίστες. Για το 2016, δε, στόχος τους είναι περίπου 1.500.000 τουρίστες και οι κλίνες από 19.000 να φθάσουν τις 30.000.

Πηγή ΚΥΠΕ