Πρόσθετο δάνειο 100 εκ. για την Κύπρο ενέκρινε η ΕΕ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε σήμερα στο Λουξεμβούργο πρόσθετο δάνειο συνολικού ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, με αποδέκτη την Κυπριακή Δημοκρατία. Το δάνειο θα στηρίξει το κυπριακό Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Το ΕΣΠΑ  επικεντρώνεται κυρίως στην αειφόρο ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η χρηματοδότηση είναι δομημένη ως δάνειο-πλαίσιο και θα αξιοποιηθεί από το κυπριακό κράτος για επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας που καθορίζονται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν εντάσσονται σε επιλεγμένες προτεραιότητες των δύο ολοκληρωμένων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτών των ΕΠ αναμένεται να συμβάλουν κυρίως στην επίτευξη των στόχων «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα», καθώς και «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή».

Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας Δανείου αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της ΕΤΕπ στην Κύπρο στα τέλη Μαΐου, 2013.