Εφημερίδες: Πρώτο θέμα η κρίση

3efimeridesteleia

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Φιλοξενούνται επίσης συνεντεύξεις Υπουργών και άλλων πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων για θέματα της επικαιρότητας.

«Καυτή πατάτα κούρεμα και Τρ. Κύπρου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση Χάρη Γεωργιάδη-Πανίκου Δημητριάδη και γράφει ότι θα κουρευτούν και οι εξαιρέσεις από το κούρεμα. Σε άλλο θέμα η «Α» φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου δεν επηρεάζεται από άλλους παράγοντες. Επίσης πρωτοσέλιδα η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις φυλές των Ρώσων που έφεραν τα χρήματά τους στην Κύπρο.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις τα περιοριστικά μέτρα» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο από τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση χρημάτων με δηλώσεις αρμοδίων φορέων. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας για τους σχεδιασμούς στο φυσικό αέριο και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Επίσης η «Σ» φιλοξενεί συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στους σχεδιασμούς για αναχαίτιση της ανεργίας και για εξορθολογισμό των επιδομάτων.


Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά


Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο στο πρωτοσέλιδό του «Πρέσινγκ για τις εξαιρέσεις» γράφει ότι μπορεί να μην λήφθηκαν τελικές αποφάσεις στην συνάντηση ΥΠΟΙΚ- Διοικητή ΚΤ, ωστόσο διαγράφεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες και άλλες κατηγορίες εξαιρέσεων δεν θα μείνουν χωρίς κούρεμα. Σε άλλο δημοσίευμα φιλοξενείται έρευνα για τη διαφθορά και το ρουσφέτι στην Κύπρο η οποία καταδεικνύει ότι οι πολιτικοί θεωρούνται οι πιο διεφθαρμένοι. Ο «Φ» επίσης προβάλλει συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ ο οποίος, όπως αναφέρεται, αφήνει ανοικτό το θέμα της μείωσης των μισθών στον δημόσιο τομέα.

«Ανορθόδοξες πρακτικές» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής» που αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Γιώργου Λουκαϊδη για τις ερευνητική επιτροπή για τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση ΥΠΟΙΚ-Διοικητή και γράφει ότι φαίνεται πως τελικά θα κουρευτούν και οι εξαιρέσεις ενώ γράφει για μεγάλη δυστοκία στο διορισμό προσωρινού ΔΣ στην Τράπεζα Κύπρου. Επίσης η «Χ» φιλοξενεί συνέντευξη , μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη Γεωργίου ότι οι μνημονιακές διατάξεις παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Η αγγλόφωνη “Sunday Mail” με τίτλο «Νέα δυναμική στη διαίρεσή μας» αναφέρεται στην δέκατη επέτειο από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , στα δεδομένα που υπάρχουν τότε και τώρα και σε τοποθετήσεις των Κυπρίων για την κατάσταση. Αλλού αναφέρεται στις ανησυχίες που διατυπώνει η τρίτη ηλικία λόγω του μνημονίου και των προνοιών για τις συντάξεις και τα επιδόματα. Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία και φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου του ΚΟΤ.

«Η δύσκολη εξίσωση Αναστασιάδη» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εβδομαδιαίας «Καθημερινής» που γράφει ότι ο Πρόεδρος έχει μπροστά του ανοικτά τα ζητήματα της Τρ. Κύπρου, της ανεργίας και της αυξανόμενης ύφεσης ενώ κάνει λόγο και για ασυνεννοησία και έλλειψη συντονισμού. Επίσης η «Κ» φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΕΞ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα πρόκρινε έξοδο από το ευρώ αν η χώρα είχε αυτή τη στιγμή το φυσικό αέριο. Αλλού γράφει ότι μεγάλα επενδυτικά ταμεία έρχονται στην Κύπρο σε αναζήτηση χρεών προς πώληση.

Η εβδομαδιαία «Μάχη» υπό τον τίτλο «Κίνδυνος στάσης πληρωμών» φιλοξενεί συνέντευξη του Λευτέρη Χριστοφόρου ο οποίος καλεί όσους έχουν καλύτερες επιλογές από αυτές του μνημονίου για χρηματοδότηση,  να τις καταθέσουν. Επίσης η «Μ» αναφέρεται στα μέτρα για επανεκκίνηση της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε άλλο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ φιλοξενείται συνέντευξη του Αλέξη Γαλανού για την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ