Στουρνάρας: Υπάρχει πρόοδος αλλά και προβλήματα με την Τρόικα


Διαβάστε επίσης: Κοινό μέτωπο Κύπρου και Ελλάδας για το ΦΑ 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει το οικονομικό επιτελείο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος αλλά και προβλήματα.

Μάλιστα, θα γίνει νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο κ. Σαμαράς έθεσε το πολιτικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και πως αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνησή του.

Εξάλλου, ζήτησε, με την απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων από το δημόσιο, να υπάρξει ισάριθμος αριθμός προσλήψεων νέων ανθρώπων, μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να δοθεί και το κατάλληλο μήνυμα στην κοινωνία, αλλά να καλυφθούν και συγκεκριμένα κενά με εξειδικευμένο προσωπικό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία, με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συζήτησης, που είχε με τα μέλη της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στη συνομιλία των δύο πλευρών παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Εξάλλου χτες αναβλήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα η οποία είχε προγραμματισθεί για τις 6 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι, χτες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.