Πρόχειρα τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σχολιάζοντας τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε σε δήλωσή του ότι τα μέτρα κατά της ανεργίας, στην ουσία είναι επανάληψη και συνέχιση των υφιστάμενων μέτρων, τα οποία είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση αλλά με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η συμφωνία Κυβέρνησης-Eurogroup δεν είναι αρκετά.

Για τα μέτρα για την ανεργία, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε πως η Κυβέρνηση “αντιφάσκει διότι ενώ εξαγγέλλει μέτρα για την ανεργία ,την ίδια στιγμή  αρνείται να επαναφέρει τα Νομοσχέδια που είναι κατατεθειμένα στη Βουλή από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία αφορούν την ίση μεταχείριση εργαζομένων και την επέκταση της ισχύος μιας συλλογικής σύμβασης σε ολόκληρο το κλάδο”.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΕΟ, σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές παροχές, οι εξαγγελίες προκαλούν μεγάλη απογοήτευση επειδή ενώ οι ευάλωτες ομάδες αναμένουν να ακούσουν πως θα στηριχτούν μέσα σκληρές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, στην ουσία προτείνονται  μόνο αποκοπές  κοινωνικών παροχών.

Σε σχέση με τα μέτρα για την υγεία, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως τα μέτρα που προτάθηκαν “αφαιρούν από μεγάλες ομάδες πληθυσμού το δικαίωμα που έχουν για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι άνεργοι αλλά και άνθρωποι που είναι στα όρια της επιβίωσης και μπορεί να είναι Τουρκοκύπριοι ή αλλοδαποί”.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι δεν είναι πρόθεσή της ΠΕΟ να είναι αρνητική. “Αντίθετα είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής”, συμπλήρωσε.

“Είμαστε όμως απογοητευμένοι διότι πρόκειται για μέτρα πρόχειρα, για τα οποία δεν έγινε ούτε ο στοιχειώδης διάλογος για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για κοινωνική συναίνεση”, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ