Ψάχνει επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές η Κυβέρνηση


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η εταιρεία καταγράφει συνεχώς ζημιές, οι οποίες το 2012 ανήλθαν στα 56 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος και προσέθεσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, με σαφείς εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας, για διάσωση της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, είπε, γίνονται επαφές για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος, θα έχει σήμερα συνάντηση με Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για την εταιρεία.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι χρήσιμες στην Οικονομία

Για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Μωυσέως είπε ότι «ο Πρόεδρος πιστεύει στη χρησιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών και στη συμβολή τους στην οικονομία. Αναμένεται ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς της διυπουργικής Επιτροπής για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο τη διάσωση του κρατικού αερομεταφορέα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση την επικρατέστερη πρόταση από τους 1030 υπαλλήλους θα φύγουν οι 560 μέχρι το Νοέμβριο και ότι όλα αυτά εξαρτώνται από το κατά πόσον την Τετάρτη το Υπουργικό θα λάβει απόφαση για νέα χαριστικά μέτρα πρόωρης αφυπηρέτησης και ερωτηθείς εάν αυτό είναι στις προθέσεις του Προέδρου, είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει το σχέδιο για τη σωτηρία των Κυπριακών Αερογραμμών που ετοίμασε η Air-France, (υπάρχουν) συγκεκριμένοι αριθμοί απολύσεων και αλλαγών υπάρχουν στο σχέδιο, υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά την οικονομική στήριξη λόγω ΕΕ. Ελπίζω να βρεθούν οι λύσεις και να υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση σε λίγες μέρες την οποία πρέπει να συζητήσουμε και με τους εργαζόμενους. Οι χαριστικές αποζημιώσεις είναι ένα σημείο πολύ σημαντικό που δεν έχει ξεπεραστεί αυτή τη στιγμή».

 Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «δύσκολη υπόθεση. Θέληση μπορεί να υπάρχει αλλά αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες. Η Κυβέρνηση διερευνά εάν υπάρχει ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές που επέδειξαν ενδιαφέρον και παλιότερα».