Φθηνότερο ψάρι στην Κύπρο… κατευθείαν από τη βάρκα

Χθες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος επαγγελματιών ψαράδων, μετά από επιστολή που τους έστειλαν οι έμποροι ιχθυοπώλες, με την οποία τους δήλωναν πως θα αγόραζαν το ψάρι τους σε μειωμένες τιμές ακόμα και 30% κάτω, αποφάσισαν να μην δεχτούν τις συγκεκριμένες περικοπές και να σταματήσουν να τροφοδοτούν με φρέσκο ψάρι τους εμπόρους. 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Αποτέλεσμα αυτού είναι όσοι θέλουν φρέσκο ψάρι, πλέον να πηγαίνουν οι ίδιοι στα λιμάνια να βρίσκουν τους ψαράδες και να τα προμηθεύονται πιο φρέσκα από ποτέ. Αυτό πρακτικά μπορεί να είναι ελαφρώς πιο δύσκολο για εμάς που θέλουμε φρέσκο ψάρι, θα είναι όμως εμφανέστατα φτηνότερο, αφού δεν θα υπάρχουν ενδιάμεσοι πωλητές.

Μιλώντας με ηλικιωμένο ψαρά, από την Λάρνακα,  που πλέον λόγω κρίσης αναγκάστηκε να ασχοληθεί ακόμα πιο δραστικά με το ψάρεμα, αυτή η τροπή των πραγμάτων, δεν τον δυσαρέστησε καθόλου, αφού με μια ζυγαριά στα αυτοκίνητα τους το ζήτημα ήδη έχει λυθεί. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» οι ψαράδες αποφάσισαν ανάμεσα σε άλλα, να αποστείλουν επιστολές προς τους ιχθυοπώλες, παραθέτοντας τα αιτήματα και τις προθέσεις τους να συνεργάζονται μόνο με εμπόρους που προωθούν το κυπριακό ψάρι και περιορίζουν το κέρδος τους σε λογικά επίπεδα. 

Μάλιστα αναμένεται ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών ψαράδων, να ζητήσει συνάντηση με τους υπουργούς Γεωργίας και εμπορίου, από τους οποίους θα ζητήσει σήμανση των εισαγόμενων ψαριών, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι ακριβώς αγοράζουν.