Ετοιμη για πυρηνική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ η Β. Κορέα

 


Διαβάστε επίσης: Ο Ομπάμα προσφέρει στο Δημόσιο το 5% του μισθού του

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο στρατός της Β. Κορέας υποστηρίζει ότι έχει την τελική έγκριση για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ.

Στο νησί Γκουάμ η Αμερική έχει σημαντική στρατιωτική βάση, ακριβώς για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας.

Το σύστημα THAAD είναι ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο και προστίθεται στα δυο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis τα οποία βρίσκονται στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Όπως και οι συστοιχίες των πυραύλων Patriot, η THAAD αποτελείται από πυραύλους εδάφους που είναι τοποθετημένοι σε ένα φορτηγό όχημα. Εκτός από τους πυραύλους αναχαίτισης, το σύστημα περιλαμβάνει ειδικό ραντάρ που μπορεί να προσδιορίσει την προέλευση και την τροχιά ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Περίπου 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες εδρεύουν στο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος του Αρχιπελάγους των Μαριάννων, καθώς και υποβρύχια και βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-52 που πραγματοποίησαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες πτήσεις πάνω από τη Νότια Κορέα.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την αμερικανική επικράτεια, τους συμμάχους τους και τα εθνικά τους συμφέροντα”, τονίζει το Πεντάγωνο σε ανακοινωσή του.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας