«Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί φταίνε για όλα»


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Η νοσοκόμα, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη μετά το τηλεφώνημα-φάρσα που είχαν κάνει δύο παραγωγοί ενός ραδιοφωνικού σταθμού της Αυστραλίας στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν η δούκισσα του Κέμπριτζ για να μάθουν νέα της, είχε αφήσει ένα γράμμα πριν πεθάνει στο οποίο τους κατηγορούσε ότι αυτοί ευθύνονται για τον θάνατό της, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Η 46χρονη Τζασίντα Σαλντάνχα βρέθηκε κρεμασμένη στις 7 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες αφού είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα-φάρσα των παραγωγών του ραδιοφωνικού σταθμού 2Day FM, οι οποίοι προσποιήθηκαν ότι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος, για να μάθουν νέα για την Κέιτ, η οποία νοσηλευόταν στην αρχή της εγκυμοσύνης της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ένα από τα τρία γράμματα που άφησε η νοσηλεύτρια προτού πεθάνει απευθυνόταν στην διεύθυνση του νοσοκομείου Κινγκ Έντουαρντ VII στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν, και σε αυτό ανέφερε: «Σας ζητώ συγγνώμη, πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ, ευχαριστώ για την υποστήριξή σας». «Θεωρώ τους δύο Αυστραλούς του ραδιοφώνου (…) υπεύθυνους γι’αυτήν την πράξη. Ζητήστε τους αν μπορείτε να πληρώσουν το δάνειό μου για την κατοικία μου. Λυπάμαι πάρα πολύ. Τζασίντα».

Σε ένα δεύτερο γράμμα η νοσηλεύτρια απήλλασσε τους συναδέλφους της στο νοσοκομείο από κάθε ευθύνη και σε ένα τρίτο άφηνε λεπτομερείς οδηγίες για την κηδεία της, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της, η οποία αποσκοπεί στην διευκρίνιση των συνθηκών κι όχι στο να αποδοθούν ευθύνες, αναμένεται να ξαναρχίσει την Πέμπτη, αλλά, σύμφωνα με τον Τύπο, μπορεί να αναβληθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νοσηλεύτρια είχε ήδη κάνει προηγουμένως δύο απόπειρες αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ινδία το 2011 και στη συνέχεια είχε πάρει για εννέα μήνες αντικαταθλιπτικά.

Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν πρόκειται να ασκήσει δίωξη στην υπόθεση αυτή, επειδή μολονότι ήταν άτοπο, το τηλεφώνημα αυτό δεν είχε την πρόθεση πρόκλησης βλάβης.

Η Τζασίντα Σαλντάνχα είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα των δύο ραδιοφωνικών παραγωγών, προτού το περάσει σε συνάδελφό της στο τμήμα στο οποίο νοσηλευόταν η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω μεγάλης ναυτίας που συνδεόταν με την εγκυμοσύνη της. Η συνάδελφος αυτή είχε τότε απαντήσει στους δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς σχετικά με τα νέα για την υγεία της Κέιτ, παραβιάζοντας τους κανόνες του απορρήτου που ισχύουν για τους ασθενείς.

Μετά τον θάνατο της νοσηλεύτριας, οι δύο παραγωγοί του ραδιοφώνου, Μελ Γκρέιγκ και Μάικλ Κρίστιαν, ζήτησαν συγγνώμη και δεν έχουν έκτοτε επιστρέψει στο ραδιόφωνο.

Πηγή: newsbeast.gr