Σάλος στην Ελλάδα με κόψιμο διαφήμισης (vid+pic)


Διαβάστε επίσης: Θρίλερ για την επόμενη δόση στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφήμιση εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων, στην οποία ένας οδηγός φορτηγού προσπαθεί να αποπλανήσει ερωτικά νεαρό που έκανε auto stop.

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) την χαρακτηρίζει προσβλητική και υβριστική, ενώ αποστέλλει εξώδικο ζητώντας την απόσυρση της εν λόγω διαφήμισης.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία μας έχει γίνει δέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής χιλιάδων αυτοκινητιστών, ιδιοκτητών και οδηγών, εξαιτίας διαφήμισής σας, η οποία προβάλλεται καθημερινά σε τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης πανελλαδικής εμβέλειας και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.Παρουσιάζει οδηγό φορτηγού που παραλαμβάνει νεαρό (έφηβο) ταξιδιώτη με auto stop και στη συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να οδηγεί, να φωτίζει την καμπίνα του φορτηγού με ροζ αποχρώσεις, να στέλνει φιλάκια στο νεαρό, να τον εποφθαλμιά σεξουαλικά, να τον κοιτάζει χυδαία και να του λέει με νόημα ότι θα κάνουν στάση στην … Καβάλα”, σημειώνεται στο εξώδικο.

Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, η διαφήμιση ”υβρίζει, προσβάλλει, συκοφαντεί, προκαλεί, ντροπιάζει και εξευτελίζει αναίτια έναν ολόκληρο κλάδο δεκάδων χιλιάδων συνεπών και έντιμων βιοπαλαιστών, που αγωνίζονται με τις χειρότερες συνθήκες μέρα και νύχτα στο τιμόνι για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και να συμβάλλουν στην μεταφορική οδική εμπορευματική δραστηριότητα, που αποτελεί μακροχρόνια έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας’‘.

Το εξώδικο της ΟΦΑΕ καταλήγει: ”Αναμένουμε την έγγραφη με ανάλογη ανακοίνωση στον τύπο και τα κανάλια συγνώμη σας προς τον κόσμο των Ελλήνων αυτοκινητιστών, τους οποίους τόσο βάναυσα και απρόκλητα εξευτελίσατε”.

Η airfast tickets αποσύρει την επίμαχη διαφήμιση

Μετά από το εξώδικο, η εταιρία αποφάσισε από την Παρασκευή να μην προβάλλει πια στην τηλεόραση το σποτ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

”Η συγκεκριμένη διαφήμιση η οποία έτυχε της αποδοχής της πλειοψηφίας του τηλεοπτικού κοινού, αποσύρεται από τηλεοπτική προβολή μετά από απόφαση της εταιρείας προς άρση των παρερμηνειών αναφορικά με το πραγματικό περιεχόμενο αλλά και την πολιτική της εταιρείας.

Δηλώνουμε ρητά ότι μοναδικός σκοπός ήταν η προώθηση των με χιουμοριστικό τρόπο και δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση προσβολής οποιουδήποτε”.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.