Σαν Πέδρο Σούλα, η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο (pic)

 

Η πόλη της Σαν Πέδρο Σούλα, στις Ονδούρες έχει μια θλιβερή πρωτιά, είναι η πλέον επικίνδυνη πόλη στον κόσμο.

Στην μικρή αυτή πόλη της Ονδόυρας τα αιματοκυλίσματα, οι φόνοι και τα τρομοκρατικά χτυπήματα, είναι μέρος της καθημερινότητας.

Τουλάχιστον τρεις φόνοι  αναφέρονται κάθε μέρα.  Πίσω από τις δολοφονίες αυτές κρύβεται συνήθως το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ οι συνθήκες ευνοούν κατά πολύ την άνθιση της εγκληματικότητας, καθώς οι αστυνομία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Το 2012 καταγράφηκαν 1.218 ανθρωποκτονίες  στην πόλη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συγκεκριμένη πόλη, έπιασε την «πρωτιά» της λίστας με τις πλέον φτωχές περιοχές της Αμερικής για το 2012, καθώς τουλάχιστον το 70% των κατοίκων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πολλοί θεωρούν το έγκλημα ως  τη μόνη επιλογή τους. Κάποιοι άλλοι καταφέρνουν και φεύγουν Ή κάνοντας το μακρύ ταξίδι προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συμμορίες του δρόμου είναι γνώστες  ως Maras και έχουν μεταμορφωθεί σε θανατηφόρα συνδικάτα του εγκλήματος. Μέλη των ομάδων αυτών  άτομα ηλικίας 7 έως 27 ετών συνήθως φτωχά και αμόρφωτα.

Παρά τα εκατομμύρια δολάρια βοήθειας των ΗΠΑ στην Ονδούρα που έχουν στόχο την καλύτερη στελέχωση της αστυνομίας η χώρα εξακολουθεί να έχει μια διεφθαρμένη κυβέρνηση και μια υποχρηματοδοτούμενη αστυνομία.

Τα δυο τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 149 πολίτες που βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος.

Οι συμμορίες κυβερνούν με όπλα το φόνο και με χρήμα από τη διακίνηση ναρκωτικών, από και προς όλο τον πλανήτη. Αυτές δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, από έγκλειστους λατίνους στις φυλακές της Καλιφόρνια. Μια από αυτές είναι η διαβόητη συμμορία 18th street.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τα παντοδύναμα καρτέλ κοκαΐνης με αποτέλεσμα να παραμένει θεατής των όσων διαδραματίζονται καθημερινά, όχι μόνον στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ονδούρας.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο των Πολιτών για τη Δημόσια Ασφάλεια και την Πολιτική Δικαιοσύνη του Μεξικό, οι 10 πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών, βρίσκονται όλες στη Λατινική Αμερική,

1. Σαν Πέδρο Σούλα, Ονδούρες

2. Ακαπούλκο, Μεξικό

3. Καράκας, Βενεζουέλα

4. Ντιστρίτο Σέντραλ, Ονδούδες

5. Τορεόν, Μεξικό

6.Μασεϊό, Βραζιλία

7. Καλί, Κολομβία

8.Νουέβο Λαρέντο, Μεξικό

9.Μπαρκισιμέτο, Βενεζουέλα

10.Ζαο Πεσόα, Βραζιλία

 

Για περισσότερες ειδήσεις news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.