Σύλληψη για τις επιστολές “δηλητήριο” στον Ομπάμα

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) συνέλαβαν νωρίς σήμερα το πρωί έναν καθηγητή πολεμικών τεχνών στην πολιτεία του Μισισιπή, μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε επιχείρηση που διηύθυνε παλιά, στο πλαίσιο της υπόθεσης για την αποστολή επιστολών που περιείχαν την δηλητηριώδη ουσία ρικίνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε άλλους δύο δημόσιους αξιωματούχους.

Ο 41χρονος Έβερετ Ντάτσκε συνελήφθη καθώς βρισκόταν στο σπίτι του στο Τάπελο χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τόνι Κάρλτον στο Ρόιτερς.

Πράκτορες του FBI και της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, όπως και μέλη μιας αντιτρομοκρατικής μονάδας της Εθνοφρουράς του Μισισιπή, είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του Ντάτσκε την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως και στις εγκαταστάσεις ενός πρώην στούντιο πολεμικών τεχνών που διηύθυνε ο Ντάτσκε στην πόλη.

Η αμερικανική εισαγγελία απέσυρε την Τρίτη τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει σε ένα άλλο άτομο από τον Μισισιπή, τον Πολ Κέβιν Κέρτις, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του κατά τις οποίες δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.