Επί τάπητος η εφαρμογή της συμφωνίας για ΚΑ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00, στο Υπουργείο Εργασίας θα συζητηθεί η πρακτική εφαρμογή της συμφωνίας, που αφορά, μεταξύ άλλων, τον τρόπο απονομής των δικαιωμάτων του προσωπικού που θα αποχωρήσει. Συζήτηση θα γίνει και επί του ποσού που παραμένει σε ρευστότητα στο ταμείο προνοίας των εργαζομένων στις ΚΑ, μετά την απόφαση για “κούρεμα” 27% σε ανασφάλιστους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου. 

Όπως προνοεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε, ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας που θα αποχωρήσει ανέρχεται στους 490, οι αποζημιώσεις του προσωπικού που θα αποχωρήσει θα είναι ίσες με το 50% των αποζημιώσεων του υφισταμένου συμφωνημένου σχεδίου, το οποίο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από την 1/1/2014, θα διαρκέσει μία περίοδο τριών χρόνων και θα καταβάλλεται σε ίσες εξαμηνιαίες δόσεις.

Οι αποκοπές στους μισθούς θα γίνουν στη βάση και των συμφωνιών που υπήρχαν με τις συντεχνίες των εργαζομένων και στη βάση της μείωσης του 17% του συνολικού μισθολογίου, το οποίο το 9% αποκοπτόταν ήδη από προηγουμένως και τώρα θα αποκοπεί ένα επιπλέον 8%.  

Σε σχέση με τα Ταμεία Προνοίας, έχει συμφωνηθεί όπως το έλλειμμα των 6 εκατομμυρίων καλυφθεί μέσω του Σχεδίου βάσει του οποίου θα καλυφθούν όλα τα Ταμεία Προνοίας και το οποίο σχέδιο θα εκπονήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Το υπόλοιπο ποσό των 12 εκατομμυρίων θα καλυφθεί μέσα από περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Πηγή ΚΥΠΕ