Συναντήσεις ΥΠΕΞ με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ειδικότερα, ο ΥΠΕΞ είχε στο Ευρωκοινοβούλιο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE), Γάλλο Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Αρνο Ντανζάν και την Πορτογαλίδα Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Άνα Γκόμες, μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE).

Με τον κ. Σβόμποντα ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε, κυρίως, το θέμα που προέκυψε με τις προσπάθειες για πρόσκληση Τουρκοκυπρίων λεγόμενων παρατηρητών στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ίδιο θέμα ήταν επίσης στην ατζέντα με την κα Γκόμες, σημαντικό στέλεχος και συντονίστρια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας, κ. Ντανζάν, ο κ. Κασουλίδης συζήτησε, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον και την πολιτική βούληση της Κυπριακής Κυβέρνησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».

Σήμερα το απόγευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, με τον οποίο συζήτησε θέματα σε σχέση με το Κυπριακό καθώς και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει απόψε στο Λονδίνο, όπου αύριο θα έχει διάφορες επαφές και θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πηγή ΚΥΠΕ