Συναντήθηκαν με την Υπ. Εργασίας οι συντεχνίες των Κ.Α


Διαβάστε επίσης: “Όχι” από συντεχνίες Κ.Α – Ρίχνουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι συντεχνίες εξέφρασαν την διαφωνία τους στις προτάσεις της κυβέρνησης ειδικά όσον αφορά τα Ταμεία Πρόνοιάς αλλά και τις οριζόντιες αποκοπές οι οποίες επιθυμούν να γίνουν κλιμακωτά, γιατί προϋπήρχε σχετική συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η υπουργός Εργασίας, υποσχέθηκε να συζητήσει το θέμα αυτό με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και τον Υπουργό Οικονομικών, όταν επιστρέψουν από υποχρεώσεις τους στο εξωτερικό, ενώ σημείωσε ότι θα επανέλθει συζήτηση με την διοίκηση.

 

Επιβεβλημένη η λειτουργία Κυπριακών Αερογραμμών λένε τουριστικοί σύνδεσμοι 

Άκρως επιβεβλημένη είναι η συνέχιση ύπαρξης των Κυπριακών Αερογραμμών, σύμφωνα με τους συνδέσμους ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ και ACTA, οι οποίοι χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργικού για στήριξη της εταιρείας και απευθύνουν έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως εργαστούν για την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσής της.

Σε ανακοίνωσή τους οι σύνδεσμοι «χαιρετίζουν, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη στήριξη και εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών».

Διαβιβάζουν παράλληλα «θερμή έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – Διοικητικό Συμβούλιο, Διεύθυνση, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και το Προσωπικό της Εταιρείας – όπως εργαστούν άμεσα για την εφαρμογή του Σχεδίου εξυγίανσης του κρατικού μας αερομεταφορέα, με στόχο τη συνέχιση της παρουσίας της Εταιρείας στη ζωή του τόπου αλλά και στα τουριστικά μας δρώμενα».

«Η συνέχιση της ύπαρξης των Κυπριακών Αερογραμμών κρίνεται άκρως επιβεβλημένη για τη χώρα μας ως τουριστικού προορισμού, ιδιαίτερα δε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, που καθιστούν ξεκάθαρο ότι η σημασία του τουρισμού για την κυπριακή οικονομία είναι πλέον ακόμη πιο σημαντική», αναφέρεται τέλος.