Συνελήφθη ο Νο1 καταζητούμενους για παιδική πορνογραφία (vid)


Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στην Νικαράγουα συνελήφθη ο μέχρι πρότινος υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος του FBI, ένας πρώην δάσκαλος από την Ουάσιγκτον, τον οποίο βάρυναν κατηγορίες για παραγωγή και διακίνηση τεράστιων όγκων παιδικής πορνογραφίας.

Ο 31χρονος Έρικ Τζάστιν Τοθ είχε αντικαταστήσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην λίστα του FBI με τους δέκα πιο διαβόητους καταζητούμενους τον Απρίλιο του 2012, όταν ο αρχιτρομοκράτης σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Ο Τοθ κρυβόταν από το 2008, όταν ένας άλλος δάσκαλος βρήκε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε μία κάμερα που είχε χρησιμοποιήσει στο σχολείο. Ο επικεφαλής της εθνικής Υπηρεσίας Ντετέκτιβ της Νικαράγουας δήλωσε ότι ο Τοθ συνελήφθη κοντά στα σύνορα με την Ονδούρα, πράγμα που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και το FBI.


Police- Fugitive on FBI’s 10 Most Wanted List… από depy6

Ο πρώην δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος αντιμετώπιζε βαρύτατες ομοσπονδιακές κατηγορίες ήδη από το 2008 και πριν διαφύγει εργαζόταν στο ”πρωτοκλασάτο’‘ σχολείο Μποβουάρ της Ουάσιγκτον για περίπου τρία χρόνια. Ανάμεσα στις άλλες κατηγορίες, κατηγορείται ότι τοποθέτησε  κάμερες στη τουαλέτα ενός αγοριού.

Μετά την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του, το FBI τον ακολούθησε στο Ιλινόις, στην Ιντιάνα και έπειτα δυτικά στην Αριζόνα, αλλά εκεί τα ίχνη του χάθηκαν. Μάλιστα το 2008, στο αεροδρόμιο της Μινεάπολης είχε βρεθεί ένα σημείωμά του που έλεγε ότι θα αυτοκτονούσε, χωρίς όμως εκείνη την εποχή να υπάρχουν αποδείξεις ότι θα πραγματοποιούσε την απειλή του.

Το FBI πρόσφερε 100.000 δολάρια αμοιβή σε όποιον παρείχε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247 επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.