Συνεχίζεται η έρευνα της Επιτροπής Θεσμών για το «τις πταίει»

 


Διαβάστε επίσης, Bουλή: Παύση Δημητριάδη και Τουριστικός τομέας (vids&pics)

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Με απόφαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Επιτροπής Θεσμών, θα συνεχιστεί η έρευνα για τους λόγους τους οποίους οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση την Οικονομία, ωστόσο θα γίνει συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής της, ούτως ώστε να μην επηρεάσει το έργο της ερευνητικής επιτροπής.

Ο Δημήτρης Συλλούρης έκανε λόγο για διαφοροποίηση της διαδικασίας διερεύνησης για το θέμα της απόδοσης ευθυνών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.


Δημήτρης Συλλούρης από 24hcomcy

Όσον αφορά το κατά πόσο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, παραπλάνησε την Βουλή με ψευδή στοιχεία σχετικά με την έκθεση της Alvarez&Marshal, o κ. Κυπριανού, βουλευτή ΔΗΣΥ, είπε πως θα πρέπει ο κ. Δημητριάδης να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και να δώσει εξηγήσεις.

Αποχή στο θέμα του Διοικητή τήρησε το  ΑΚΕΛ, ο κ. Δαμιανού εξήγησε ότι η έρευνα της βουλής πρέπει να γίνει με σωστό νομικό τρόπο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει μια εκτενής αλληλογραφία μεταξύ Ομήρου – Δημητριάδη  την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου – Απριλίου, στην οποία, όπως αναφέρει, δεν αποδεικνύεται να κατατεθήκαν ψευδή στοιχεία στον Πρόεδρο της Βουλής. Όπως σημειώσαμε το ΑΚΕΛ δεν είναι υπέρ της κλήσης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στη Βουλή, προκειμένου να λογοδοτήσει. 


ΑΚΕΛ – ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ2 από 24hcomcy