Χ. Οζγκιουργκιούν: εκτιμά συνομιλίες στο τέλος του 2013

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν συναντήθηκε σήμερα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. Μετά τη συνάντηση, ο λεγόμενος υπέξ προέβη σε δηλώσεις, όπου είπε ότι συζήτησε με τον αξιωματούχο των ΗΕ τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Εξέφρασε την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς για επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων, ενώ είπε ότι στο θέμα του «οδικού χάρτη» ο κ. Ντάουνερ δεν έκανε καμία ικανοποιητική αναφορά.

Είπε εξάλλου ότι ο κ. Ντάουνερ ευχήθηκε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε όμως ότι δεν αναμένει κάτι τέτοιο να συμβεί σύντομα. Ανέφερε ακόμα ότι ο κ. Ντάουνερ είπε ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει να εστιάσει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης.


 

Διαβάστε επίσης “Πρέσβειρα Γερμανίας:”Η Κύπρος θα εξέλθει γρήγορα από την κρίση“.


 

Ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε επίσης ότι ο αξιωματούχος των ΗΕ έκανε αναφορά και στην προσπάθεια για το κοινό δείπνο των δύο ηγετών.

Δήλωσε πως ο ίδιος ανέφερε στον κ. Ντάουνερ ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των ΗΕ, ενώ δεν αποδέχεται την ΕΕ ως μέρος της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος, αν και αρχικά η επικράτησή του είχε εκληφθεί ως προτέρημα, λόγω της στάσης του στο σχέδιο Ανάν.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ