Σκληραίνει την στάση του έναντι του Ισραήλ ο Αμπάς

 

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζητά από το Ισραήλ ένα χάρτη που θα καθορίζει τα όρια του μελλοντικού Παλαιστινιακού Κράτους, στη βάση των συνόρων του 1967, προτού ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα ο πολιτικός σύμβουλός του.


 

Διαβάστε επίσης “Βρέθηκε η πύλη του Άδη στη Τουρκία (vid+pic)“.

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Ο πρόεδρος «θέλει να ξέρει, μέσω του χάρτη που θα παρουσιαστεί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στον (υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ) Τζον Κέρι, σε τι συνίσταται, κατά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η λύση των δύο κρατών, ιδίως σε ό,τι αφορά τα σύνορα», είπε ο Νιμρ Χάμαντ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση των Παλαιστίνιων.

«Η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις σημαίνει ότι ο Νετανιάχου αποδέχεται τα σύνορα του 1967», επέμεινε ο Χάμαντ, δηλαδή στην αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλη τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι τη Μέση Ανατολή, για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, με σταθμού στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. 

Ο Κέρι, που γνωρίζει καλά τους Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς ηγέτες από την εποχή που προήδρευε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας επιθυμεί να «ακούσει» για άλλη μία φορά και τις δύο πλευρές, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ.

Ο Αμπάς μέχρι σήμερα αποκλείει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων αν δεν σταματήσει κάθε μορφή εποικισμού εκ μέρους του Ισραήλ. 

Ζητά επίσης την απελευθέρωσης των Παλαιστίνιων που κρατούνται από το Ισραήλ.