Ποινικά αδικήματα στον Δημητριάδη καταλογίζουν ΔΗΣΥ & ΔΗΚΟ


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ

Με την επιστολή του ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2012 και απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου της Βουλής ημερομηνίας 23 Οκτωβρίου 2012, ο Διοικητής ενημέρωνε το Σώμα για τους όρους εντολής. Μεταξύ άλλων ανέφερε επί λέξει: « παραθέτω πιο κάτω αυτούσιους τους Όρους Εντολής όπως αυτοί εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και δόθηκαν στο Διεθνή οίκο Alvarez and Marsal για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας με στόχο την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι δυο κυπριακές τράπεζες και συγκεκριμένα η Cyprus Popular Bank Co. Ltd και η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ υπέστησαν ζημιές με αποτέλεσμα να χρειαστούν κρατική στήριξη».

Ωστόσο, στο Πόρισμα της έρευνας αυτής, το οποίο έχει κοινοποιηθεί αυτές τις μέρες, διαφαίνεται ότι οι Όροι Εντολής ήταν στην πραγματικότητα διαφορετικοί.

Ουδεμία σχέση έχουν με τη διαβεβαιώση του Διοικητή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Συγκεκριμένα, η έρευνα που έγινε δεν αφορούσε τις « δυο κυπριακές τράπεζες και συγκεκριμένα η Cyprus Popular Bank Co. Ltd και η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ», αλλά μόνο τη μια.

Κατόπιν τούτου είναι προφανές ότι υπάρχει παράβαση της περί Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοθεσίας (1985 –ενοποιητικός του 1993). Διότι ο Διοικητής προφανώς παραπληροφόρησε τη Βουλή στις 13 Νοεμβρίου.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι τέτοια παράβαση από αξιωματούχο μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα και προνοεί για διαδικασία μέσω της οποίας το ζήτημα παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα τάξεως, εμπιστοσύνης και τήρησης της νομιμότητας.  Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί στις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.