Στην τελική ευθεία για την διάσωση μετά το “ναι” του Eurogroup


Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ για την συμφωνία του Δουβλίνου

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το Μνημόνιο «πέρασε», δεδομένου ότι θα περάσει και από την Κυπριακή Βουλή μέχρι το αργότερο τις 24 Απριλίου. «To Eurogroup καλωσορίζει σε δήλωση του την τεχνοκρατική συμφωνία που έγινε μεταξύ Κύπρου και τρόικας για τους όρους του προγράμματος, που είναι στη βάση των βασικών παραμέτρων και στόχων της συμφωνίας της 25ης Μαρτίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Σχεδόν ταυτόχρονα γινόταν γνωστό ότι η έρευνα για το ξέπλυμα ανατίθεται στην εταιρεία Deloitte. 

Εντωμεταξύ, αναστάτωση προκάλεσε η είδηση ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε επιπλέον οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση έδωσε διευκρινίσεις. 

Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του δήλωσε πως είναι δίκαιο να σκεφτούν αύξηση των διαρθρωτικών κονδυλίων για την Κύπρο.

«Είναι δίκαιο να σκεφθούμε αύξηση των διαρθρωτικών κονδυλίων για την Κύπρο. Εχω κάποιες ιδέες γι’ αυτό και θα τις παρουσιάσω σύντομα. Προβληματίζομαι για τον καλύτερο τρόπο, εξαιτίας των πραγματικοτήτων και γιατί όταν αποφασιζόταν ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια, δεν είχαμε τα μεγέθη που έχουμε τώρα για την Κύπρο. Είναι ένα δίκαιο σημείο να το σκεφτούμε. Αλλά, να το επαναλάβω, είναι εντελώς ξεχωριστό από το πρόγραμμα διάσωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ: ΚΥΠΕ