Δείτε το Live του 24H: Φόρμουλα 2 σημείων για τα Ταμεία Προνοίας (pics&vids)

 

Τη φόρμουλα αποζημιώσεων για τις καταθέσεις των ταμείων πρόνοιας ανέλυσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εργασίας.

 

Στην ουσία πρόκειται για μια φόρμουλα δύο σημείων. Πρώτον μέσω του προγράμματος στήριξης της Κύπρου οι καταθέσεις των ταμείων που βρίσκονται στη Λαϊκή Τράπεζα που βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης θα υποστούν ζημιά στο ίδιο επίπεδο με αυτές της Τράπεζας Κύπρου και όχι στη βάση των υπόλοιπων ανασφάλιστων καταθέσεων, ενώ ακολούθως θα υπάρξει ένα κυβερνητικό σχέδιο αποζημίωσης που θα αποζημιώνει τις απώλειες των ταμείων σε βάθος χρόνου και σε ποσοστό που συμφωνηθεί.

 Το θέμα παρακολούθησε η Άντρη Χαραλάμπους που παρείχε συνεχή ενημέρωση.


 

Δείτε τι είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος για το θέμα των ταμείων προνοίας:


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από 24hcomcy

 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ2 από 24hcomcy

 


 

10:55 Έλση Χριστόφια εκ μέρους του Ραδιομαραθώνιου:  Έχει τεράστια σημασία να εξαιρεθούν όλα τα ιδρύματα που προσφέρουν τα μέγιστα.

10:30 ΕΤΥΚ: Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλήξουμε στην παροχή σχεδίου εθελοντικής αφυπηρέτησης, να δοθεί όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ κίνητρο. Καταθέσαμε από μέρους μας προτάσεις.

10:25 ΚΕΒΕ: Οι καταθέτες και τα μέλη των Ταμείων Προνοίας να διασφαλιστούν πλήρως.

10:20 ΣΕΚ: Εκπροσωπούμε 350 μη κυβερνητικές οργανώσεις. Απαιτούμε να υπάρξει διαφάνεια από αυτούς που θα χειριστούν το θέμα των φιλανθρωπικών οργανώσεων.

10:14 ΠΕΟ: Αυτό που πάει να γίνει σήμερα δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Οπωσδήποτε πρέπει να διασφαλιστούν αυτά τα ταμεία. Η ΠΕΟ ζητά η ζημιά που προκύπτει να αποζημιωθεί πλήρως από το κράτος και η αποζημίωση πρέπει να είναι εφάπαξ.

10:06 ΥΠΟΙΚ: Τα μέλη Ταμείων Συντάξεως των ημικρατικών θα απολαμβάνουν μιας απόλυτης νομικής διασφάλισης. Οι καταθέτες Ταμείων Συντάξεως που ήταν στην Λαική, θα χρηματοδοτηθούν με τον ίδιο τρόπο από το δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

09:57 ΥΠΟΙΚ: Θέλουμε να επανεξετάσουμε με την Κεντρική Τράπεζα τις εξαιρέσεις που είχαν αρχικά συμφωνηθεί, με έμφαση τα πιστωτικά και ασφαλιστικά.

09:44 ΥΠΟΙΚ: Τρόπος που καταθέσαμε ως εισήγηση, είναι μετά το τελικό ποσοστό κουρέματος, να καταγραφεί η ζημιά που αντιστοιχεί στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, ανάλογα με την μερίδα.

09:41 Χάρης Γεωργιάδης: Το Υπουργικό Συμβούλιο πριν μερικές εβδομάδες, έδωσε οδηγίες ετοιμασίας σχεδίου για πρόσθετη αποζημίωση στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όχι με τρόπο που θα επιβαρύνει τους άλλους καταθέτες της Τράπεζας αλλά με δημόσιους πόρους.

09:24 Ξεκίνησε η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αλλά και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

09:22 Το κλίμα που επικρατούσε λίγο πριν αρχίσει η συνεδρία…