Στυλιανίδης: Θα διασφαλίσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των Ταμείων (vid)

 


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης των Ταμείων Προνοίας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι:
Ταμεία Προνοίας από 24hcomcy

 Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότιΕίναι αυτό το σχέδιο που διαπραγματεύεται και διαβουλεύεται ο Υπουργός Οικονομικών με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Εχουν γίνει αναλογιστικές μελέτες, υπάρχει μια σημαντική εμπειρογνωμοσύνη και επιστημονική βοήθεια από αναλογιστές, κατατίθενται αντιπροτάσεις προς τους συνδικαλιστικούς φορείς, γίνεται η διαβούλευση, αλλά δεν μπορεί να προκαταλάβει κανείς το τελικό συμπέρασμα της διαβούλευσης. Όμως, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι το σχέδιο που καταθέτει βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό διασφάλισης των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εργαζομένων”.

Κληθείς να διευκρινίσει αν το κούρεμα που θα υποστούν τα Ταμεία Προνοίας θα ανταποδοθούν με ποσό που θα καλύψει η Κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “υπάρχει ένα σχέδιο όπου αυτό που θα χαθεί θα αναπληρωθεί με μετοχές. Θα υπάρξουν επιλογές εκεί και αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο έρχεται να συμπληρώσει αυτή την ανταπόδοση με συγκεκριμένους τρόπους. Η φιλοσοφία βασίζεται στο να εξασφαλιστο”