Βοστώνη: Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος της επίθεσης – Δεν υπάρχει ακόμα σύλληψη (vid)


Διαβάστε επίσης “Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 8χρονου νεκρού στη Βοστόνη“.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Πηγές του FBI, αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με το CNN, οι ερευνητές θεωρούν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που απεικονίζεται σε βίντεο να αφήνει ένα σακίδιο στον τόπο της έκρηξης.

Οι αρχές μελέτησαν πλάνα από κάμερα που βρίσκεται σε κατάστημα, κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις έρευνες βοήθησε και ένα βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης. Δεν έχουν γίνει γνωστές, άλλες λεπτομέρειες για τον ύποπτο.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για σύλληψη του υπόπτου και μεταφορά στο δικαστήριο, δεν επιβεβαιώνονται.

Πολίτες που άκουσαν για τη σύλληψη άρχισαν να μαζεύονται έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης.

Η αστυνομία της Βοστώνης, μετά από δημοσιεύματα  μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, προχώρησε σε επίσημη διάψευση.

 

 

Από τις δύο αιματηρές εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 170.

 

Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν, ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.

 

 

Κατά το FBI η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά “μικρή” έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.


Δικαστήριο Βοστώνη από depy6

 

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις στη Βοστώνη εντόπισαν επίσης κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κουάντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Για περισσότερες ειδήσεις, στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.