Θέμα στο Al Jazeera η Κύπρος!-Δηλώσεις Κασουλίδη (vid)


Διαβάστε επίσης: Χ”Γεωργίου στην Ευρωβουλή-«Κύπρος και μεγάλο αντίο»! (vid)

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον δημοσιογράφο Σαμί Ζεϊντάν εκφράζει την απαρέσκειά του για τα μέτρα που λήφθηκαν από την Τρόικα, διατυπώνοντας τη θέση ότι η Κύπρος είναι πειραματόζωο και πως σύντομα θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και σε άλλες χώρες.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Κύπριος ΥΠΕΞ είπε: «Δεν είμαστε σίγουροι αν θα δουλέψει το πλάνο της Τρόικα. Γι΄ αυτό τον λόγο σας είπα ότι είμαστε απογοητευμένοι. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε με την ευρωπαϊκή κοινότητα, αλλά είμαστε ελαστικοί άνθρωποι. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί έχουν δεσμευθεί χρήματα καταθετών, κάτι που συμβαίνει στην Ευρώπη για πρώτη φορά.  Νοιώθουμε ότι είμαστε το αντικείμενο πειράματος, για να απαντήσουμε στο μεγαλύτερο ερώτημα που πάντα αιωρείτο. Το ερώτημα κατά πόσον τα λεφτά των φορολογούμενων να δεσμεύονται κάθε φορά που μια τράπεζα κάνει κακοδιαχείριση και παίρνει ρίσκα.  Άρχισαν πειραματιζόμενοι στην Κύπρο και είναι τώρα φανερό ότι τώρα αυτό θα εφαρμοστεί και στην Ευρώπη».

Πάντως, ο Κασουλίδης σε αντίθεση με τα όσα αναγράφονται στα συμφωνητικά έγγραφα της κυβέρνησης για πώληση χρυσού, είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα: «Όχι, ποτέ δεν μας ζητήθηκε να πωλήσουμε το χρυσό μας. Εξάλλου, πωλώντας τον θα πάρουμε 600 εκατομμύρια. Ας αφήσουμε τον χρυσό ως ασφάλεια για την Κύπρο».

Η συνέντευξη του Κασουλίδη συνοδεύεται από πλάνα της ημικατεχόμενης Λευκωσίας, την νεκρή ζώνη, την εισβολή του 1974, αλλά και εικόνες από την υπόλοιπη Κύπρο. Με τον τρόπο που παρουσιάζεται το υλικό των συντακτών και των εικονοληπτών του Al Jazeera, δίνεται πλήρης εικόνα για την κατάσταση στο νησί μας.

Tο ρεπορτάζ και το video του Al Jazeera στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2013/04/2013416114243281554.html