«Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε ζώνες συγκρούσεων τα παιδιά»

 


Διαβάστε επίσης: Τα λεφτά δεν φτάνουν και οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κι άλλα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η διεθνής οργάνωση αρωγής στην παιδική ηλικία «Save the Children» απηύθυνε σήμερα έκκληση για επείγουσα δράση αφού δημοσιοποίησε μια έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι τα περισσότερα θύματα απαγωγών και σεξουαλικής κακοποίησης σε πολλές ζώνες πολέμου είναι παιδιά. 

Στην έκθεση με τίτλο «Εγκλήματα εναντίον των παιδιών» αναφέρονται πληροφορίες και μαρτυρίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε πολλές χώρες όπως η Κολομβία, η Λιβερία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. 

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ιδιαίτερα μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη μεταπολεμική Λιβερία και η οποία δείχνει πως το 82% των θυμάτων σεξουαλικής βίας το 2011-2012 ήταν ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιέρα Λεόνε μετά τον πόλεμο έδειξε πως πάνω από το 70% των σεξουαλικών βιαιοτήτων είχαν διαπραχθεί εναντίον κοριτσιών κάτω των 18 ετών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση προειδοποιεί για το γεγονός ότι τα προγράμματα αρωγής προς τα παιδιά θύματα σεξουαλικών καταχρήσεων στις ζώνες πολέμου και τις περιφέρειες που βρίσκονται σε μεταπολεμική περίοδο είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή.

«Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι στις ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο παιδιά απάγονται και βιάζονται σε τόσο δραματικές αναλογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Charity Save the Children Τζάστιν Φορσάιθ.

«Ακόμη κι αν αναρρώσουν από τις σωματικές συνέπειες των εμπειριών τους, πολλά θύματα έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις που διαρκούν ολόκληρη τη ζωή τους και συχνά απορρίπτονται από την κοινωνία. Παρόλα αυτά, λείπουν πολλά κεφάλαια για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά απ’ αυτά τα φρικτά εγκλήματα και να απαντήσουμε στις ανάγκες τους», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της ένωσης. 

Το θέμα πρόκειται να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8) που θα αρχίσει απόψε στο Λονδίνο.

Πηγή: newsbeast.gr