Θρίλερ για την επόμενη δόση στην Ελλάδα

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις με την τρόικα ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε 4ωρη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και συζήτησε την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ενδέχεται να βρεθεί λύση προκειμένου να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, τόσο όσον αφορά το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank όσο και στο ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Η Τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργειες που θα προκύψουν από την συγχώνευση της Εθνική Τράπεζας και της Eurobank, επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις εντάσεις που εμφανίζεται να προβάλει η Τρόικα.

“Δεν μπορούν να θέσουν βέτο στην σχετική διαδικασία αλλά είναι αυτοί που βάζουν τα χρήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση”, πρόσθεσε.

Απόσταση φαίνεται πως χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο καθώς η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού Α. Μανιτάκη.

Στις 7 μ.μ. ξεκινά νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Κυριακή στις 11 πμ με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας