Την λωρίδα της Γάζας θα επισκεφθεί ο Ερντογάν


Διαβάστε επίσης: Στις κάλπες για τον διάδοχο του Τσάβες

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter


 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι θα επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη Μαϊου ύστερα από την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ στα μέσα του μήνα.

Ο Ερντογάν δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψή του, αλλά σε τηλεοπτική ομιλία του στην Άγκυρα είπε ότι “θα γίνει περί τα τέλη Μαϊου”.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 16 Μαΐου.

Ο Τούρκος ηγέτης, ο οποίος έχει εκφράσει εδώ και χρόνια την επιθυμία του να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη, αναμενόταν να ταξιδέψει εκεί αυτό τον μήνα, αλλά ανέβαλε το ταξίδι του ύστερα από αίτημα της Ουάσινγκτον, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ΗΠΑ ήθελαν να καθυστερήσει η επίσκεψη Ερντογάν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ώστε να μην επηρεαστεί η διαδικασία επαναπροσέγγισης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ που μόλις ξεκίνησε, ύστερα από την συγγνώμη του Ισραήλ τον Μάρτιο για τον θάνατο εννέα Τούρκων το 2010.

Τον περασμένο μήνα, ο Ομπάμα μεσολάβησε για την επίτευξη του πρώτου βήματος επανασύνδεσης των δύο πρώην συμμάχων, οι σχέσεις των οποίων ”πάγωσαν” το 2010 όταν ισραηλινοί πεζοναύτες σκότωσαν εννέα Τούρκους που επέβαιναν σε πλοίο, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.