Τίτλοι τέλους για τα Windows XP σε ένα χρόνο

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Κάτι που σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να υπενθυμίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμα τη συγκεκριμένη έκδοση.

Το λειτουργικό σύστημα είχε παρουσιαστεί στις 25 Οκτωβρίου του 2001, ενώ σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία η υποστήριξή του με ενημερώσεις θα λήξει στις 8 Απριλίου 2014.

Μετά λοιπόν, από αυτή την ημερομηνία δε θα κυκλοφορήσουν άλλες ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα της εταιρίας Net Applications, που έδειξε πως το 38.73% του συνόλου των ηλεκτρονικών υπολογιστών βασίζονται στα Windows XP.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς Microsoft, αποσκοπεί στην μετάβαση των χρηστών στα πιο πρόσφατα λειτουργικά της συστήματα Windows 7 και 8. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraph, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση των συστημάτων τους, με τη Microsoft να ελπίζει πως κάτι τέτοιο θα αλλάξει μέσα στη χρονιά.

Πηγή: newsbeast.gr