ΥΠΟΙΚ: Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στον Δημόσιο τομέα είπε ότι αν ή σχέση δαπάνες – έσοδα χαλάσει θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και πρόσθεσε,«Πρέπει και ως κράτος να προσγειωθούμε. Να αποκτήσουμε επαφή με την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσουμε αυτό που το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση θέλοντας και μη συνειδητοποιεί, ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις για πάντα πέραν των δυνατοτήτων σου». 

Σχετικά με τις σχέσεις Κυβέρνησης και κ. Δημητριάδη ο Χάρης Γεωργιάδης ήταν ιδιαίτερα έντονος τονίζοντας ότι «Οφείλω να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει ζήτημα σε σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας και σε σχέση με τη συνεργασία. Να συμφωνήσω ότι ειδικά αυτή την περίοδο, τη δύσκολη, δεν έχουμε δικαίωμα να συντηρούμε αυτή την κατάσταση». 

Οι προβλέψεις του Υπουργού για 2013 δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες αφού όπως είπε γνωρίζει ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά με ύφεση αλλά παράλληλα είπε  Κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετώπιση την κατάσταση. 

Σχετικά με το θέμα του χρυσού είπε έγιναν επίσημα και δημοσίως δηλώσεις από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όταν ανέγνωσε την επίσημη γραπτή απόφαση της 15ης του Μάρτη». Πώς γίνεται ένα μήνα μετά έκπληκτος ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνει, «να βγει δημοσίως, να πάρει τηλέφωνο να μας καρφώσει στην ΕΚΤ, να σπεύσει στο Bloomberg να πει δεν έχω ιδέα»

Η εξεύρεση επενδυτή για την Τράπεζα Κύπρου θα είναι ένα σημαντικό βήμα πρόοδο ανέφερε. 

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και το όχι της Βουλής  αλλά και τα λάθη που έγιναν, “απόρριψαν την πρώτη απόφαση του Eurogroup για κούρεμα 6,5% και δυο μέρες μετά έτρεχαν και μας έλεγαν να φέρουμε για υπερψήφιση κούρεμα 20%.” καταλήγοντας ότι έγινα λάθη από του τραπεζίτες αλλά υπονομεύσαμε από μόνοι μας την αξιοπιστία του Τραπεζικού μας συστήματος για πολιτικούς λόγου και τώρα το πληρώνουμε.