Το ΔHΚO καταδικάζει το χουντικό πραξικόπημα στην Ελλάδα


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


”Η 21η  Απριλίου 1967 οδήγησε την Ελλάδα στην πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.   Η χούντα των συνταγματαρχών επέβαλε στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό το πιο στυγνό δικτατορικό καθεστώς. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει για μια ακόμη φορά το χουντικό πραξικόπημα που οδήγησε την Ελλάδα στην εφτάχρονη δικτατορία και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες και τους αγωνιστές της αντίστασης κατά της χούντας. Ο μαύρος κύκλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών ολοκληρώθηκε με το προδοτικό πραξικόπημα κατά της Κύπρου και την τραγωδία και το δράμα του κυπριακού λαού με τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Υπό το βάρος αυτής της μεγάλης προδοσίας, αυτού του εθνικού εγκλήματος η χούντα κατέρρευσε και με τη θυσία της η Κύπρος οδήγησε στην αποκατάστάση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, διαρκής είναι η οφειλή της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Σήμερα, η Ελλάδα, όπως εσχάτως και η Κύπρος, βιώνει μια βαθιά οικονομική κρίση, που η υπέρβαση της απαιτεί  σύνεση, σθένος, εθνική εγρήγορση και εθνική συνεννόηση.

Ευχόμαστε η Ελλάδα να κατορθώσει το συντομότερο να ξεπεράσει την παρούσα οικονομική κρίση, να αναστηλώσει την οικονομία της και να διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δημοκρατία στη χώρα που την έχει γεννήσει.

Λευκωσία, 20 Απριλίου 2013”