Τορναρίτη-Πρωτοπορίας: συζήτησαν την μείωση διδάκτρων

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση, ο κ. Τορναρίτης είπε πως οι συνθήκες και η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Κύπρος επιτάσσουν την αναγκαιότητα μείωσης των διδάκτρων.

Χαιρέτισε το γεγονός ότι υπήρξε μια πρώτη απόφαση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, για μείωση της τάξης 10% των διδάκτρων, προσθέτοντας πως αυτό ήταν ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.


 

Διαβάστε επίσης “Βουλή: Ωραίο ξύπνημα-Κριτική Αβέρωφ σε κυβέρνηση! (vid&pic)“.


 

«Από εκεί και πέρα», είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις φοιτητών, οι οποίες πρέπει να ειδωθούν με ακόμα περισσότερη ευαισθησία. Πρέπει να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους αυτούς, γιατί θεωρούμε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά. Πρέπει να κρίνεται βάση των κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων του κάθε φοιτητή ξεχωριστά».

Κάλεσε τις ηγεσίες και τις διοικήσεις των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και των ιδιωτικών σχολών Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης όπως προχωρήσουν θαρραλέα σε μια κοινωνική παρέμβαση ευαισθησίας, μειώνοντας τα δίδακτρα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Δεν ζητούμε να μειωθούν τα δίδακτρα σε ένα εύπορο φοιτητή ή μαθητή, όμως είναι καλά γνωστό ότι υπάρχουν και συμπολίτες μας, που αυτή την ώρα τα έχουν χάσει όλα. Γι’ αυτό και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να καλύψει τη δράση των εκπαιδευτηρίων του τόπου μας», πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πρωτοπορίας Πέτρος Δημητρίου κάλεσε τη συντεταγμένη κοινωνία, καθώς και τις Αρχές των πανεπιστημίων, όπως συνεχίζουν να αφουγκράζονται τα τόσα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία και τους φοιτητές.

Εξέφρασε την ευχή τουλάχιστον μέχρις ότου ο τόπος ξεπεράσει τις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης οι Αρχές των ιδιωτικών πανεπιστημίων να συνεχίσουν την παροχή των όποιων μέτρων θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη φοίτηση των συμφοιτητών τους.    

Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας όσο και τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζου για τις προσπάθειες τους, λέγοντας πως για τη φοιτητική παράταξη είναι μέτρα στραμμένα προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ